REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Letní salát s křenem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Salát připravený z nakrájených kedluben, hlávkového salátu, rajčat, papriky a pórku, ochucený olejem, octem, solí a jemně nastrouhaným křenem.


Ingredience:
3 kskedlubnů
2 ksrajčat
1 kshlávkového salátu
1 kspapriky
1 kspórku
2 lžícejemně nastrouhaného křenu
ocet
olej
sůl

Postup:

1. Nakrájíme si oloupané kedlubny, omytá rajčata a papriku bez jádřince na menší kostičky
2. Hlávkový salát rozebereme na listy, listy propláchneme pod tekoucí vodou, necháme okapat a pak nakrájíme na proužky
3. Pórek si očistíme, odkrojíme zelené části a nakrájíme na tenká kolečka
4. Do salátové mísy si vložíme nakrájené kedlubny, papriku, rajčata, pórek a hlávkový salát, přidáme trochu oleje a vše důkladně promícháme
5. Salát ochutíme trochou octa, soli a jemně nastrouhaným křenem
6. Hotový salát necháme odležet v chladu, poté servírujeme jako přílohu k pečeným masům.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy