REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Lehoučké smetanové řezy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Řezy z kynutého těsta, potřené smetanovým krémem, pokladené mandarinkami a posypané mandlovými plátky, pečené dozlatova.


Ingredience:
Na těsto:
500 gpolohrubé mouky
50 gcukru
2 ksvajec
250 mlmléka
1 sáčekvanilkového cukru
4 lžíceoleje
1 kostičkadroždí
špetka soli
tuk na vymazání
Na náplň:
1 sáčekvanilkového cukru
4 lžícecukru
500 mlmléka
500 gsmetany
4 ks (po 175 g)plechovek mandarinek
50 ksmandlových plátků
Na zdobení:
smetana na šlehání

Postup:

1. Do mísy prosijeme polohrubou mouku a uprostřed uděláme důlek 2. Vlažné mléko smíchané s kousky droždí, trochou mouky i cukru vlijeme do důlku v mouce a kvásek necháme asi 15 minut vzejít
3. Pak vzešlý kvásek promícháme s polohrubou moukou, přidáme zbylý cukr, sůl, vanilkový cukr, vejce, olej, vše důkladně promícháme, dáme na teplé místo, přikryjeme utěrkou a necháme asi na 30 minut kynout
4. Vanilkový pudink rozmícháme nejdříve v 6 lžících mléka, potom přilijeme zbytek mléka, přidáme cukr a uvaříme podle návodu na obalu, pak do hotového pudinku přimícháme smetanu
5. Kynuté těsto vyjmeme z mísy, prohněteme, necháme ještě 3 minuty odpočinout, pak ho roztáhneme namočenými prsty po celé ploše tukem vymazaného plechu a potřeme 0,5 cm vrstvičkou smetanového krému
6. Cukrářským kornoutem naplněném zbylým krémem naznačíme na vrstvě smetanového krému jednotlivé čtverečky smetanových řezů, do středu každého čtverečku dáme okapané mandarinky a celý koláč posypeme plátky mandlí
7. Vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme 30 minut, necháme na plechu vychladnout a před podáváním rozkrájíme na jednotlivé řezy a ozdobíme šlehačkou.

Doporučení:

Můžeme použít i jiné druhy ovoce, například kompotované meruňky, ananas, ale i čerstvé jahody, rybíz, angrešt nebo borůvky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Vybíráme gril na zahradu – jaký to bude?

Sluníčko už na nás z oblohy sem tam vykoukne a polechtá nás svými paprsky. Zima brzy skončí, vystřídá jí jaro a my se ani nenadějeme a nastane čas letních párty, zahradních grilovaček, koupání v bazénu a dalších radovánek. Plánujete si letos konečně splnit sen a svůj starý gril vyměnit za nový? Poradíme vám, jak na to!

číst dále ...

Tajemství zrádných dresinků

Léto má většina z nás z pohledu jídelníčku spojené s grilováním a lehkými saláty. Grilované maso a spousta zeleniny jsou symbolem zdravé kuchyně. Přesto konzumaci takových jídel často doprovází nepřítel v podobě neviditelných kalorií, který může ze zdánlivě „neškodného jídla“ udělat kalorickou bombu. Tím skrytým problémem jsou energeticky vydatné zálivky či dresinky.

číst dále ...

Thomas Henry vyhrál prestižní ocenění

Thomas Henry se řadí mezi oblíbené, a hlavně kvalitní toniky a limonády. Díky tomu se skvěle hodí jako doplněk k alkoholickým nápojům a společně tak vytvářejí výjimečné drinky. Nyní byl Thomas Henry oceněn jako vítěz v druhém ročníku soutěže Tonic & Mixer Masters.

číst dále ...

Nebojte se experimentovat a propadněte kouzlu studených polévek!

Léto v plném proudu, venkovní teploty stoupají a s nimi i chuť na nejrůznější osvěžující dobroty. Dejte sbohem předsudkům a nechte se inspirovat trendem posledních let, kterým jsou studené polévky. Můžete si je dopřát v podobě lehkého, ale výživného obědu nebo jednoduché večeře. Vyzkoušejte třeba naše tipy, uvidíte, že si vás tahle pochoutka rychle získá!

číst dále ...

Povinná výbava do letních dnů! Vsaďte na domácí ledové osvěžení

Nedáte během léta dopustit na nejrůznější zmrzliny nebo nanuky, které nejenže skvěle chutnají, ale zároveň dokonale zchladí a osvěží? I když nám obchody nabízejí nepřeberné množství různých druhů i příchutí, domácí přípravě se zkrátka nic nevyrovná. Vyzkoušejte naše tipy a dopřejte si originální dobroty, které si zamilují ve vaší rodině všichni od nejmladších po nejstarší.

číst dále ...

Mangold – ideální zelenina do dietního jídelníčku

Mangold je listová zelenina chutí i vzhledem podobná špenátu. V obchodech se neobjevuje úplně běžně a je to škoda. Je totiž velmi lahodný a plný zdraví. Navíc má intenzivnější chuť než špenát a jeho barevné řapíky se dají využít podobně jako oblíbený chřest. Je nízkokalorický. Pokud hubnete, neměl by ve vašem jídelníčku chybět.

číst dále ...

JACOBS. Dobrá káva potěší vždy… i táty

Proč slavit Den otců? Aby to tátům nebylo líto! Slaví se třetí neděli v červnu a letos vychází na devatenáctého. Pokud už nejste ve věku, kdy budete malovat přáníčko, nebo dárek vyrábět ručně, můžete mu přinést třeba kvalitní kávu, nejlépe vhodnou na espresso, protože to prý pánové pijí nejvíce.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy