REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Lehoučké smetanové řezy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Řezy z kynutého těsta, potřené smetanovým krémem, pokladené mandarinkami a posypané mandlovými plátky, pečené dozlatova.


Ingredience:
Na těsto:
500 gpolohrubé mouky
50 gcukru
2 ksvajec
250 mlmléka
1 sáčekvanilkového cukru
4 lžíceoleje
1 kostičkadroždí
špetka soli
tuk na vymazání
Na náplň:
1 sáčekvanilkového cukru
4 lžícecukru
500 mlmléka
500 gsmetany
4 ks (po 175 g)plechovek mandarinek
50 ksmandlových plátků
Na zdobení:
smetana na šlehání

Postup:

1. Do mísy prosijeme polohrubou mouku a uprostřed uděláme důlek 2. Vlažné mléko smíchané s kousky droždí, trochou mouky i cukru vlijeme do důlku v mouce a kvásek necháme asi 15 minut vzejít
3. Pak vzešlý kvásek promícháme s polohrubou moukou, přidáme zbylý cukr, sůl, vanilkový cukr, vejce, olej, vše důkladně promícháme, dáme na teplé místo, přikryjeme utěrkou a necháme asi na 30 minut kynout
4. Vanilkový pudink rozmícháme nejdříve v 6 lžících mléka, potom přilijeme zbytek mléka, přidáme cukr a uvaříme podle návodu na obalu, pak do hotového pudinku přimícháme smetanu
5. Kynuté těsto vyjmeme z mísy, prohněteme, necháme ještě 3 minuty odpočinout, pak ho roztáhneme namočenými prsty po celé ploše tukem vymazaného plechu a potřeme 0,5 cm vrstvičkou smetanového krému
6. Cukrářským kornoutem naplněném zbylým krémem naznačíme na vrstvě smetanového krému jednotlivé čtverečky smetanových řezů, do středu každého čtverečku dáme okapané mandarinky a celý koláč posypeme plátky mandlí
7. Vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme 30 minut, necháme na plechu vychladnout a před podáváním rozkrájíme na jednotlivé řezy a ozdobíme šlehačkou.

Doporučení:

Můžeme použít i jiné druhy ovoce, například kompotované meruňky, ananas, ale i čerstvé jahody, rybíz, angrešt nebo borůvky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Na webu Rybářský rozcestník.cz najdete unikátní rybářskou kuchařku!

Rybářský rozcestník.cz je přehledný, moderní web pro zapálené rybáře a rybářsky plný fotografií i kvalitních článků o rybách a rybářích. Kromě jiného na tomto portálu najdete atlasy ryb, živočichů a vodních rostlin, také encyklopedii rybářských uzlů a mnoho dalšího. Nepřéhlednutelná je také na webu rybářská kuchařka, která by mohla padnout do oka i nerybářům!

číst dále ...

Hrátky s čokoládou

Inspirujte se tímto originálním videem a ozdobte dezerty netadičními čokoládovými tvary. Podévejte se, co dokáže led či studená voda s rozpuštěnou čokoládou. Nejsou to kouzla, jen um šikovných cukrářů. :)

číst dále ...

Italská kuchyně sahá až do pravěku, jak se zrodila a měnila v průběhu staletí?

Kdo by neznal skvělou pizzu nebo italské těstoviny s rozmanitými druhy omáček? Italská kuchyně je jednou z nejrozšířenějších na světě a její základy můžeme stopovat až do neolitu. Vydáme se na cestu italského jídla od jeho počátků až do dnešních dnů. A změn je za ta staletí požehnaně.

číst dále ...

Láska na talíři: jaké valentýnské pochoutky připravit vašim nejmilejším

Ne nadarmo se říká, že láska prochází žaludkem. Svatý Valentýn je za rohem a jak lépe ho oslavit, než dobrým jídlem a pitím! Je zvykem brát svou drahou polovičku na romantickou večeři, ale po letech mohou i ty nejluxusnější restaurace omrzet. Přitom můžete romantickou atmosféru vykouzlit i v pohodlí vašeho domova a připravit lahodný pokrm partnerovi či partnerce sami. Vaše úsilí jistě nadchne protějšek více než drahé menu v restauraci. Jako inspiraci jsme pro vás vybrali několik receptů z oblíbených pořadů o vaření na TV Paprika.

číst dále ...

Při očistě organismu pomůže i konopí

Nejlepší očistou pro tělo je dodržování zdravého životního stylu, tedy dostatek pohybu a kvalitního spánku a pravidelná a zdravá strava. Chcete-li se pročistit, určitě dopřejte svému tělu dostatek ovoce a zeleniny, které vám dodá energii a dobrý pocit. Svůj jídelníček celkově odlehčete a nebojte se na něj zařadit také konopí, které je zdrojem všech pro tělo potřebných látek.

číst dále ...

Valentýnské menu II.

Tip, jak by mohlo vypadat vaše valentýnké menu. Je to jen inspirace, přizpůsobte si slavností tabuli na Svatého Valentýna vašim chuťovým buňkám, nebo spíše mlsnému jazýčku vašeho partnera či partnerky! :)

číst dále ...

Valentýnské menu I.

Ačkoli je máj lásky čas, nesmíme zapomenout ani na svátek všech zamilovaných, a to na sv. Valentýna. A protože láska prochází žaludkem, přinášíme vám pár tipu na večerní menu, kterým jistě svou polovičku očarujete. Pokud celé menu nestíháte připravit, rozhodně si připravte alespoň čokoládové košíčky se srdíčky. Ty se budou hodit každopádně.😊

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy