REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Lehoučké smetanové řezy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Řezy z kynutého těsta, potřené smetanovým krémem, pokladené mandarinkami a posypané mandlovými plátky, pečené dozlatova.


Ingredience:
Na těsto:
500 gpolohrubé mouky
50 gcukru
2 ksvajec
250 mlmléka
1 sáčekvanilkového cukru
4 lžíceoleje
1 kostičkadroždí
špetka soli
tuk na vymazání
Na náplň:
1 sáčekvanilkového cukru
4 lžícecukru
500 mlmléka
500 gsmetany
4 ks (po 175 g)plechovek mandarinek
50 ksmandlových plátků
Na zdobení:
smetana na šlehání

Postup:

1. Do mísy prosijeme polohrubou mouku a uprostřed uděláme důlek 2. Vlažné mléko smíchané s kousky droždí, trochou mouky i cukru vlijeme do důlku v mouce a kvásek necháme asi 15 minut vzejít
3. Pak vzešlý kvásek promícháme s polohrubou moukou, přidáme zbylý cukr, sůl, vanilkový cukr, vejce, olej, vše důkladně promícháme, dáme na teplé místo, přikryjeme utěrkou a necháme asi na 30 minut kynout
4. Vanilkový pudink rozmícháme nejdříve v 6 lžících mléka, potom přilijeme zbytek mléka, přidáme cukr a uvaříme podle návodu na obalu, pak do hotového pudinku přimícháme smetanu
5. Kynuté těsto vyjmeme z mísy, prohněteme, necháme ještě 3 minuty odpočinout, pak ho roztáhneme namočenými prsty po celé ploše tukem vymazaného plechu a potřeme 0,5 cm vrstvičkou smetanového krému
6. Cukrářským kornoutem naplněném zbylým krémem naznačíme na vrstvě smetanového krému jednotlivé čtverečky smetanových řezů, do středu každého čtverečku dáme okapané mandarinky a celý koláč posypeme plátky mandlí
7. Vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme 30 minut, necháme na plechu vychladnout a před podáváním rozkrájíme na jednotlivé řezy a ozdobíme šlehačkou.

Doporučení:

Můžeme použít i jiné druhy ovoce, například kompotované meruňky, ananas, ale i čerstvé jahody, rybíz, angrešt nebo borůvky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy