REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Lehký ovocný dort

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečený dortový korpus potřený marmeládou a krémem, ozdobený ovocem a oříšky.


Ingredience:
200 gcelozrnné mouky
180 gcukru krupice
5 lžichorké vody
5 ksvajec
1 ksprášek do pečiva
marmeláda
čerstvé ovoce
nakrájené mandle nebo strouhané oříšky
tuk na vymazání a mouka na vysypání formy
Na krém:
1 kszakysané smetany
1 ksměkkého tvarohu
3 lžícecukru krupice

Postup:

1. Žloutky s krupicovým cukrem vyšleháme do pěny a po troškách za stálého míchání přidáme horkou vodu
2. Celozrnnou mouku rozmíchanou s práškem do pečiva a vmícháme střídavě s tuhým sněhem z bílků do žloutkové hmoty
3. Těsto nalijeme do tukem vymazané a moukou vysypané dortové formy, dáme do předehřáté trouby a pečeme při 170 °C asi 45 minut 4. Upečený korpus necháme vychladnout, pak ho rozřízneme na půl, spodní polovinu pomažeme marmeládou, naplníme 2/
3 krému z vyšlehané zakysané smetany, měkkého tvarohu a krupicového cukru
5. Dort přiklopíme, povrch i boky dortu potřeme zbylým krémem, poklademe čerstvým ovoce a boky dortu posypeme krájenými mandlemi nebo strouhanými oříšky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy