Piškotový korpus potřený jednotlivými čokoládovými vrstvami, posypaný čokoládovými hoblinkami, ozdobený slazenými višněmi.
Ingredience:
Na korpus: | |
160 g | čokoládových piškotů |
80 g | másla |
Na čokoládové vrstvy: | |
400 g | žervé |
90 g | cukru |
60 g | mléčné čokolády |
60 g | bílé čokolády |
60 g | hořké čokolády |
30 g | másla |
250 ml | smetany |
125 ml | mléka |
5 plátků | bílé želatiny |
Na ozdobu: | |
50 g | bílé čokolády |
50 g | mléčné čokolády |
50 g | slazených višní |
Postup:
1. Piškoty nasypeme do plátěného sáčku, rozbijeme je paličkou, potom ještě rozdrtíme válečkem na nudle, nasypeme do mísy a utřeme se změklým máslem
2. Dortovou formu vyložíme fólií, na ni rozetřeme piškotové těsto, povrch urovnáme a formu uložíme na 1 hodinu do chladničky
3. Bílou, mléčnou a hořkou čokoládu odděleně rozlámeme do 3 misek, ponoříme je do horké vodní lázně a rozpustíme, potom bílou čokoládu smícháme s máslem
4. Žervé našleháme do pěny, přidáme cukr a krém zředíme mlékem, přidáme podle návodu připravenou bílou želatinu a pak krém rozdělíme na 3 stejně velké části 5. Do každé vmícháme jednu z rozpuštěných čokolád a uložíme na 40 minut do chladničky, nakonec našleháme smetanu a po částech vmícháme do chladných čokoládových krémů
6. Bílý čokoládový krém rozetřeme na tuhý piškotový korpus, uhladíme, na něj rozetřeme krém z mléčné čokolády, uhladíme a navrch rozetřeme hořký krém
7. Formu uložíme na 3 hodiny do chladničky, potom okraj formy rozevřeme a opatrně odstraníme fólii, celý povrch dortu posypeme na hoblinky nastrouhanou bílou a mléčnou čokoládou, po okraji rozložíme rozpůlené slazené višně.