REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ledový čokoládový dort

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Piškotový korpus potřený jednotlivými čokoládovými vrstvami, posypaný čokoládovými hoblinkami, ozdobený slazenými višněmi.


Ingredience:
Na korpus:
160 gčokoládových piškotů
80 gmásla
Na čokoládové vrstvy:
400 gžervé
90 gcukru
60 gmléčné čokolády
60 gbílé čokolády
60 ghořké čokolády
30 gmásla
250 mlsmetany
125 mlmléka
5 plátkůbílé želatiny
Na ozdobu:
50 gbílé čokolády
50 gmléčné čokolády
50 gslazených višní

Postup:

1. Piškoty nasypeme do plátěného sáčku, rozbijeme je paličkou, potom ještě rozdrtíme válečkem na nudle, nasypeme do mísy a utřeme se změklým máslem
2. Dortovou formu vyložíme fólií, na ni rozetřeme piškotové těsto, povrch urovnáme a formu uložíme na 1 hodinu do chladničky
3. Bílou, mléčnou a hořkou čokoládu odděleně rozlámeme do 3 misek, ponoříme je do horké vodní lázně a rozpustíme, potom bílou čokoládu smícháme s máslem
4. Žervé našleháme do pěny, přidáme cukr a krém zředíme mlékem, přidáme podle návodu připravenou bílou želatinu a pak krém rozdělíme na 3 stejně velké části 5. Do každé vmícháme jednu z rozpuštěných čokolád a uložíme na 40 minut do chladničky, nakonec našleháme smetanu a po částech vmícháme do chladných čokoládových krémů
6. Bílý čokoládový krém rozetřeme na tuhý piškotový korpus, uhladíme, na něj rozetřeme krém z mléčné čokolády, uhladíme a navrch rozetřeme hořký krém
7. Formu uložíme na 3 hodiny do chladničky, potom okraj formy rozevřeme a opatrně odstraníme fólii, celý povrch dortu posypeme na hoblinky nastrouhanou bílou a mléčnou čokoládou, po okraji rozložíme rozpůlené slazené višně.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Není rýže, jako rýže. Jak to s jejími druhy vlastně je?

Jasmínová, basmati, parboiled, natural, tříbarevná, arborio – a takto bychom mohli pokračovat takřka do nekonečna. K dostání je opravdu široký výběr různých druhů rýže a spolu s tím vyvstává jedna důležitá otázka. V čem se jednotlivé druhy vlastně liší?

číst dále ...

3 snadné a zdravé recepty pro každého!

Chybí vám dovolená u moře, tamější jídlo? Připomeňte si cestování alespoň tematickou večeří s cizokrajným jídlem. A potěšte celou rodinu společně s osvědčenými produkty od Drůbežářského závodu Klatovy.

číst dále ...

Jarní polévky do každého jídelníčku

Špenátová, kedlubnová nebo cibulová polévka – nahlédněte pod pokličku oblíbených jarních polévek a inspirujte se třeba při vaření nedělního obědu. Osvěží, a navíc přinesou do kuchyně jaro. Ať už sáhnete po krémové konzistenci nebo té klasické, uděláte radost nejen sobě, ale i vašemu tělu. Dejte si však pozor, ze kterých produktů polévky připravujete.

číst dále ...

Proč vás honí mlsná a jak si s ní poradit

Sladká chuť je ta první, kterou jako miminka poznáme. Máme ji spojenou s příjemnými pocity, a právě proto je cesta k omezení cukru tak těžká. A také proto, že tu jsou situace, které máme se sladkostmi odjakživa spojené. Chystáte se na návštěvu? Skočíte do cukrárny pro dortíky. Neuspokojil vás dostatečně oběd? Dopucnete se dezertem. Ocitli jste se ve stresové situaci? Zaženete ji čokoládou. Začnete-li přemýšlet nad tím, kde všude a za jakých okolností nás cukr provází, zjistíte že je možná na čase zpozornět.

číst dále ...

7 potravin, kvůli kterým nemůžete usnout

V současnosti se nemalá část populace potýká s nedostatkem spánku. Na vině mohou být starosti s prací, se školou, ale také s pandemií koronaviru, kdy se bojíme o své zdraví. Mnoho z nás moc dobře zná pocit, kdy si jdeme lehnout, dlouhé hodiny se převalujeme ze strany na stranu a nemůžeme usnout. Stoupá pocit zoufalství, začínáme se potit, únava se zvyšuje, ale tolik potřebný spánek nepřichází. Na vině mohou být potraviny, které zkonzumujeme během večera. O kterých je řeč?

číst dále ...

Nová anketa! Váš nejoblíbenější český zákusek?

Díky dotazu jednoho našeho čtenáře jsme zjistili, že nás v redakci také velmi zajímá, jaký český zákusek patří mezi ten nejoblíbenější. A proto pusťte se do hlasování, ať víme, jakou laskominu si nejčastěji my Češi vlastně dopřejeme.

číst dále ...

Objevte vaření s Rio Mare a vyzkoušejte zbrusu nové recepty – pochutnáte si a navíc můžete soutěžit o parádní výhry!

Pravá chuť slunné Itálie u vás doma. Jarní soutěž s Rio Mare je v plném proudu a zkusit štěstí může opravdu každý! Je to snadné, stačí zakoupit libovolný produkt Rio Mare kdekoli po celé České republice včetně e-shopů, zaregistrovat účtenku na www.riomaresoutez.cz a pak jen na konci měsíce doufat, že budete ti šťastní vylosování.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy