REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ledový čokoládový dort

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Piškotový korpus potřený jednotlivými čokoládovými vrstvami, posypaný čokoládovými hoblinkami, ozdobený slazenými višněmi.


Ingredience:
Na korpus:
160 gčokoládových piškotů
80 gmásla
Na čokoládové vrstvy:
400 gžervé
90 gcukru
60 gmléčné čokolády
60 gbílé čokolády
60 ghořké čokolády
30 gmásla
250 mlsmetany
125 mlmléka
5 plátkůbílé želatiny
Na ozdobu:
50 gbílé čokolády
50 gmléčné čokolády
50 gslazených višní

Postup:

1. Piškoty nasypeme do plátěného sáčku, rozbijeme je paličkou, potom ještě rozdrtíme válečkem na nudle, nasypeme do mísy a utřeme se změklým máslem
2. Dortovou formu vyložíme fólií, na ni rozetřeme piškotové těsto, povrch urovnáme a formu uložíme na 1 hodinu do chladničky
3. Bílou, mléčnou a hořkou čokoládu odděleně rozlámeme do 3 misek, ponoříme je do horké vodní lázně a rozpustíme, potom bílou čokoládu smícháme s máslem
4. Žervé našleháme do pěny, přidáme cukr a krém zředíme mlékem, přidáme podle návodu připravenou bílou želatinu a pak krém rozdělíme na 3 stejně velké části 5. Do každé vmícháme jednu z rozpuštěných čokolád a uložíme na 40 minut do chladničky, nakonec našleháme smetanu a po částech vmícháme do chladných čokoládových krémů
6. Bílý čokoládový krém rozetřeme na tuhý piškotový korpus, uhladíme, na něj rozetřeme krém z mléčné čokolády, uhladíme a navrch rozetřeme hořký krém
7. Formu uložíme na 3 hodiny do chladničky, potom okraj formy rozevřeme a opatrně odstraníme fólii, celý povrch dortu posypeme na hoblinky nastrouhanou bílou a mléčnou čokoládou, po okraji rozložíme rozpůlené slazené višně.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy