REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ledový čokoládový dort

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Piškotový korpus potřený jednotlivými čokoládovými vrstvami, posypaný čokoládovými hoblinkami, ozdobený slazenými višněmi.


Ingredience:
Na korpus:
160 gčokoládových piškotů
80 gmásla
Na čokoládové vrstvy:
400 gžervé
90 gcukru
60 gmléčné čokolády
60 gbílé čokolády
60 ghořké čokolády
30 gmásla
250 mlsmetany
125 mlmléka
5 plátkůbílé želatiny
Na ozdobu:
50 gbílé čokolády
50 gmléčné čokolády
50 gslazených višní

Postup:

1. Piškoty nasypeme do plátěného sáčku, rozbijeme je paličkou, potom ještě rozdrtíme válečkem na nudle, nasypeme do mísy a utřeme se změklým máslem
2. Dortovou formu vyložíme fólií, na ni rozetřeme piškotové těsto, povrch urovnáme a formu uložíme na 1 hodinu do chladničky
3. Bílou, mléčnou a hořkou čokoládu odděleně rozlámeme do 3 misek, ponoříme je do horké vodní lázně a rozpustíme, potom bílou čokoládu smícháme s máslem
4. Žervé našleháme do pěny, přidáme cukr a krém zředíme mlékem, přidáme podle návodu připravenou bílou želatinu a pak krém rozdělíme na 3 stejně velké části 5. Do každé vmícháme jednu z rozpuštěných čokolád a uložíme na 40 minut do chladničky, nakonec našleháme smetanu a po částech vmícháme do chladných čokoládových krémů
6. Bílý čokoládový krém rozetřeme na tuhý piškotový korpus, uhladíme, na něj rozetřeme krém z mléčné čokolády, uhladíme a navrch rozetřeme hořký krém
7. Formu uložíme na 3 hodiny do chladničky, potom okraj formy rozevřeme a opatrně odstraníme fólii, celý povrch dortu posypeme na hoblinky nastrouhanou bílou a mléčnou čokoládou, po okraji rozložíme rozpůlené slazené višně.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Lahodné letní recepty bez výčitek

Hledáte inspiraci, co si rychle během letních veder připravit k snídani, svačině či hlavnímu jídlu, abyste zároveň nemuseli přemýšlet o tom, jestli to neohrozí vaši linii? Máme pro vás několik tipů na chutné recepty od výživové poradkyně programu Cambridge Weight Plan Hany Borkovcové. A jako přidanou hodnotu nabízíme rychlost přípravy a záruku pochutnání a přitom nehladovění!

číst dále ...

Bez bílkovin do plavek nezhubnete. Kde všude je najdete?

Mysleli jste si, že příjem proteinů je klíčový pouze pro sportovce? Tak to je velký omyl. Bílkoviny neboli proteiny jsou nepostradatelnou součástí jídelníčku nás všech, a protože si je tělo neukládá do zásoby, je třeba ho pravidelně zásobit vhodnou stravou. Proteiny jsou důležité především k růstu a obnově buněk, k tvorbě svalů, k produkci hormonů a protilátek. Rovněž jsou naprosto stěžejní při redukci váhy. Jejich nedostatek se projevuje zvýšeným pocitem hladu či chutěmi na sladké. Kolik proteinu správně denně přijmout, aby se výsledek odrazil na postavě?

číst dále ...

Mexiko, Itálie, New York: Po stopách nejlepších koktejlů světa

Mezinárodní den koktejlů (13. května) se nezadržitelně blíží. Víte, že tento světově uznávaný svátek založil barman a významný český publicista Alexander Mikšovic? První oslava se uskutečnila už v roce 1999. Květen tedy patří mezi měsíce oslavující koktejly z různých koutů zeměkoule. Opravdoví fajnšmekři ale ví, že ty nejlepší drinky vám namíchají přímo v destinacích, kde se zrodily. Kupte si letenku a vydejte se s námi na cestu kolem „koktejlového světa“.

číst dále ...

Večeře pod širým nebem s přáteli: V jednoduchosti je pohoda!

Setkávání v kruhu kamarádů a známých je skvělou příležitostí se uvolnit. Možná se s kamarády čas od času scházíte u karet, deskových her, filmů nebo prostě u něčeho dobrého k pití. Zkuste udělat změnu a pozvěte je na společnou domácí večeři pod širým nebem – a udělejte ji nekompromisně jednoduchou!

číst dále ...

Je to BIO, nebo ne? Naučte se rozpoznávat loga a s nimi i kvalitu

Farmářské, domácí, ze statku či od babičky. Takovými přízvisky se obaly produktů na pultech obchodních řetězců jen hemží. Nenechte se lehce zmást líbivými názvy. Pokud hledáte opravdovou bio kvalitu, je nutné se řídit certifikovanými značkami, jen podle nich totiž poznáte, co opravdu kupujete. Jak se ale ve značení vyznat, co přesně symboly znamenají a na co si dát pozor?

číst dále ...

Osvěžující ledové čaje, nanuky bez konzervantů a limonády z přírody. Domácí letní nápoje si připravíte jako nic

Limonády a nanuky patří k létu stejně jako prázdniny nebo plná koupaliště. Bez nich by to prostě nebylo ono! Pro kýžené sladké osvěžení přitom ani nemusíte do obchodu, domácí ledový čaj nebo nanuk z přírodní ovocné šťávy si zvládnete připravit i sami doma – trvá to pár minut a výsledek je učiněná lahoda.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy