REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ledový čokoládový dort

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Piškotový korpus potřený jednotlivými čokoládovými vrstvami, posypaný čokoládovými hoblinkami, ozdobený slazenými višněmi.


Ingredience:
Na korpus:
160 gčokoládových piškotů
80 gmásla
Na čokoládové vrstvy:
400 gžervé
90 gcukru
60 gmléčné čokolády
60 gbílé čokolády
60 ghořké čokolády
30 gmásla
250 mlsmetany
125 mlmléka
5 plátkůbílé želatiny
Na ozdobu:
50 gbílé čokolády
50 gmléčné čokolády
50 gslazených višní

Postup:

1. Piškoty nasypeme do plátěného sáčku, rozbijeme je paličkou, potom ještě rozdrtíme válečkem na nudle, nasypeme do mísy a utřeme se změklým máslem
2. Dortovou formu vyložíme fólií, na ni rozetřeme piškotové těsto, povrch urovnáme a formu uložíme na 1 hodinu do chladničky
3. Bílou, mléčnou a hořkou čokoládu odděleně rozlámeme do 3 misek, ponoříme je do horké vodní lázně a rozpustíme, potom bílou čokoládu smícháme s máslem
4. Žervé našleháme do pěny, přidáme cukr a krém zředíme mlékem, přidáme podle návodu připravenou bílou želatinu a pak krém rozdělíme na 3 stejně velké části 5. Do každé vmícháme jednu z rozpuštěných čokolád a uložíme na 40 minut do chladničky, nakonec našleháme smetanu a po částech vmícháme do chladných čokoládových krémů
6. Bílý čokoládový krém rozetřeme na tuhý piškotový korpus, uhladíme, na něj rozetřeme krém z mléčné čokolády, uhladíme a navrch rozetřeme hořký krém
7. Formu uložíme na 3 hodiny do chladničky, potom okraj formy rozevřeme a opatrně odstraníme fólii, celý povrch dortu posypeme na hoblinky nastrouhanou bílou a mléčnou čokoládou, po okraji rozložíme rozpůlené slazené višně.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Zelený svátek v irském duchu. Udělejte si zelenou domácí párty sami

Ačkoliv si dnes Den svatého Patrika spojíme spíše s rozjařeným veselím a setkáváním se s přáteli v místních hospůdkách, tak ne vždycky se nesl tento březnový svátek v podobně světském duchu. K oblíbenému každoročnímu popíjení se váže mnohaletá křesťanská tradice, která se během desetiletí přetavila v příjemnou společenskou událost, díky níž si můžeme originální pravou irskou párty udělat klidně u sebe doma.

číst dále ...

Mléčné jídelny PRAMEN – reklama z dob socialismu

Zavzpomínejte si na doby minulé díky tomuto krátkému videu, reklamě na provozovny PRAMEN. Kdo by si dal tehdejší jahodový nebo čokoládový koktejl? A co dortíčky a zmrzlinové poháry?

číst dále ...

Pohled pod pokličku francouzské kuchyně

Francouzská kuchyně je proslavená po celém světě a nejedno francouzské jídlo je ikonou pro každého začínajícího i profesionálního kuchaře, pekaře či cukráře. Pojďme se podívat, kde se věhlas francouzské kuchyni vzal a jak se národní chutě vyvíjely.

číst dále ...

Britské prémiové potraviny od Icelandu k dostání na Košík.cz

Taky se vám občas nechce nic vařit nebo nakupovat a rádi sáhnete do mrazáku pro zásoby? I mražené potraviny můžou být lahůdkou, což dokazuje Iceland, který nabízí prémiové britské potraviny. Ty si nyní exkluzivně můžete objednat na Košík.cz.

číst dále ...

Nejlepší velikonoční recepty. Výběr 20 nejvyhledávanějších velikonočních receptů z webu ReceptyOnLine.cz

Velikonoce máme pomalu za dveřmi a tak je třeba vytáhnout z virtuálního šuplíku ty nejlepší a hlavně osvědčené velikonoční recepty například na beránka, slanou bábovku, jidáše, velikonoční sekanou, nádivku ….

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy