REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Lázeňský dort

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jemná hořká čokoláda s vysokým obsahem kakaa se ve sladkém objetí ovoce, oplatek a šlehačky určitě neztratí. Ba, právě naopak. Každý strávník si ji náležitě vychutná.


Ingredience:
5 ksvanilkových lázeňských oplatek
2 ksbanány
1 hrsthroznového vína
2 sáčkyztužovače šlehačky
1 sáčekvanilkového cukru
450 mlsmetany na šlehání
470 gkompotovaných meruněk
160 gkompotovaných jahod
70 gjemné hořké čokolády

Postup:

1. Kompoty otevřete a slijte šťávu, ovoce pak nechte v sítku okapat
2. Kuličky hroznového vína a jahody překrojte napůl, banány nakrájejte na kolečka silná zhruba půl centimetru a meruňky na měsíčky
3. Z čokolády si část nastrouhejte na ozdobu a část nasekejte nahrubo
4. Smetanu nalijte do nádoby na šlehání, přisypte ztužovače, vanilkový cukr a elektrickým šlehačem vyšlehejte do tuha
5. Lázeňkou oplatku namažte ušlehanou šlehačkou, na ni naskládejte okapané ovoce a hlavně nezapomeňte na kolečka banánu, které vám budou celý dort podpírat, aby se nepropadl, rozmístěte jich v každé vrstvě dostatek po celé ploše
6. Ovoce posypte trochou nasekané čokolády, další oplatku potřete na jedné straně šlehačkou a touto stranou přiklopte na ovoce, takto postupujte s každou vrstvou dortu, na oplatku šlehačka, pak ovoce, pak čokoláda a zakrýt oplatkou se šlehačkou
7. Vrch potřete zbylou šlehačkou, ozdobte ovocem a nechte v lednici ztuhnout.

Poznámka:

Autor receptu i fotografie: Zdeněk Platl, zdroj: Čokonews.cz. Další skvělé recepty s čokoládou najdete také na facebooku Čokonews.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy