Zelenina s rýží podušená v troubě spolu s kousky mletého vepřového masa.
Ingredience:
Suroviny pro 4 osoby: | |
600 g | paprik |
400 g | rajčat |
300 g | mletého vepřového masa |
150 g | rýže |
3 lžíce | sádla |
1 dl | kysané smetany |
1 ks | cibule |
špetka mleté sladké papriky | |
sůl |
Postup:
1. Přebranou, vařící vodou spařenou rýži zalijeme třemi decilitry vody, osolíme, přidáme malé množství sádla a dusíme pod pokličkou doměkka
2. Na dno ohnivzdorné mísy urovnáme vrstvy spařených, oloupaných a na kolečka nakrájených rajčat, na nudličky nakrájených, očištěných paprik, rýži a mleté maso
3. Každou vrstvu osolíme
4. Na drobno nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, sejmeme z plotýnky, vmícháme mletou papriku, zalijeme naběračkou vody a smetanou, promícháme a nalijeme na připravené potraviny (vrstvy)
5. Lečo dusíme nejdříve pod pokličkou 20 minut, pak dopečeme bez pokličky v troubě.
Příloha: Chleba.