REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře z Gödöllö

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nadívané, slaninou prošpikované kuře, upečené dozlatova.


Ingredience:
1 ksvětšího kuřete
200 gslaniny
voda na podlévání
pepř
sůl
Na nádivku:
150 gkuřecích jater
100 ghub
100 gmásla
4 kshousky
2 ksvejce
1 dclmléka
majoránka
pepř
sůl

Postup:

1. Omyté kuře prošpikujeme slaninou, osolíme a okořeníme pepřem
2. Houby pokrájíme společně s játry a osmahneme je na polovině másla
3. Housky namočíme do mléka, zbylé máslo promícháme se žloutky, houbami a játry, přidáme vymačkané housky, nádivku ochutíme solí, pepřem a majoránko
4. Vše promícháme a nakonec do nádivky zapracujeme ušlehané bílky
5. Nádivkou naplníme připravené kuře
6. Pečeme v troubě vyhřáté na 160 °C doměkka, během pečení podléváme teplou vodou a přeléváme šťávou z výpeku.

Doporučení:

Servírujeme s vařenými brambory.

Poznámka:

Recept nám poslal Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy