REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Laskonky s vaječným krémem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečené (sušené) laskonky ze sněhového těsta slepené vaječným krémem a zdobené čokoládovou polevou.


Ingredience:
230 gcukru krupice
140 gmletého kokosu
110 gbílků
60 gmoučkového cukru
70 mlvody
Vaječný krém:
300 guvařeného hustšího vanilkového pudinku
120 gmásla
50 gvaječného likéru
Na dohotovení:
100 gčokoládové polevy

Postup:

1. Bílky vyšleháme v mixéru s 1/
3 krupicového cukru do pěny, zbylé 2/
3 třetiny krupicového cukru svaříme na mírném plameni s vodou na hustý rozvar, takzvaně na nit – kapka vložená mezi prsty se musí táhnout jako nit
2. Pak cukerný rozvar nalijeme tenkým pramínkem za stálého šlehání při nízkých otáčkách do vyšlehaných bílků a dále šleháme, dokud směs nevychladne, potom zlehka vmícháme vařečkou moučkový cukr smíchaný s kokosem
3. Připravenou hmotu stejnoměrně rozetřeme přes šablonu s oválnými nebo kulatými otvory na plech vyložený pečicím papírem nebo je nastříkáme pomocí cukrářského sáčků do tvaru oválků
4. Vložíme do vyhřáté trouby na 120 °C a pečeme asi 30 minut, pak snížíme teplotu na 90 °C a sušíme ještě asi 2 hodiny, pak necháme vychladnout
5. Mezitím předem uvařený a vychladlý hustý pudink vyšleháme se změklým máslem a vaječným likérem na hladký krém, kterým naplníme cukrářský sáček a nastříkáme na polovinu vychladlých laskonek, na které přitiskneme zbylé laskonky
6. Nakonec laskonky ozdobně postříkáme rozehřátou čokoládovou polevou a necháme ztuhnout.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

22 nejlepších receptů z dýně

Nejlepší recepty z dýně najdete v naší kuchařce ReceptyOnLine.cz zde: Anglicky se dýně řekne „pumpkin“. Severoameričtí Indiáni, kteří tykve velmi dobře znali, je nazývali „askutasquash“, což znamená „jíst rovnou bez vaření“. Z Ameriky tykve skutečně pocházejí a předpokládá se, že byly pěstovány již před pěti až deseti tisíci lety. Ale dost historie o dýních! Otevřete si článek a inspirujte se těmi nejlepšími recepty s dýní, které najdete u nás na webu ReceptyOnLine.cz

číst dále ...

Výtečná příloha s ještě širším využitím. Dopřejte si zelí, jak ho neznáte!

Zelí patří mezi nepostradatelné ingredience české kuchyně. Kromě toho, že bývá součástí tradičních pokrmů, jako je vepřové s knedlíkem, pečená kachna nebo oblíbená zelňačka, je doslova vitamínovou bombou. A proto by ve vašich podzimních receptech rozhodně nemělo chybět. Vyzkoušejte jeho přednosti v neotřelých receptech. Doporučujeme například zeleninové závitky se zelím, v kombinaci s pečeným kuřetem nebo si můžete připravit výtečnou polévku z červeného zelí. Uvidíte, že si určitě pochutnáte!

číst dále ...

Chystáte se na vinobraní? Fakta, co byste měli znát

Vinobraní je za dveřmi, a tak jsme připravili pár zajímavostí, které není na škodu připomenout. Třeba se dozvíte i pár novinek, o kterých jste doposud nevěděli.

číst dále ...

Vyhlášen byl Evropský den ekologického zemědělství, slavit se bude 23. září

Evropský parlament, Rada Evropské unie a Evropská komise, tři klíčové instituce EU, dnes podepsaly společné prohlášení, kterým oficiálně vyhlásily 23. září Evropským dnem ekologického zemědělství.

číst dále ...

Překročte hranice běžného pečení, vyzkoušejte nevšední mouky a pečte díky nim s minimem lepku

Celiaci si běžnou mouku s lepkem jednoduše dovolit nemohou. Pro jiné je eliminace lepku jednou z cest k pestřejšímu jídelníčku. Pokud se do této skupiny řadíte i vy, vězte, že pečiva se vzdávat nemusíte. Naopak se vám otevírají široké možnosti pro experimentování v kuchyni. Péct totiž můžete i z mouky rýžové nebo pohankové, díky kterým můžete obsah lepku ve svém jídelníčku snížit na minimum.

číst dále ...

Jubilejní Burgerfest přivítal 21 000 návštěvníků a trhnul rekord s největším burgerem

10. ročník Burgerfestu, který se o víkendu uskutečnil na holešovickém Výstavišti se skutečně vydařil. Kromě dokonalého počasí po celou dobu akce si jej užilo přes 21 000 návštěvníků a došlo i na rekord. Tím byl největší burger v České republice, který vážil 95 kg a měřil 98 na 24 cm, díky čemuž se podařilo jej zapsat i do České knihy rekordů. Celkem se na akci zkonzumovalo 45.000 burgerů v 53 bistrech a restauracích, proběhlo 10 workshopů a kuchařských show, byly zvoleny nejlepší restaurace a rozdaly se ceny v hodnotě přesahující 500 000 Kč.

číst dále ...

Červená řepa jako nepostradatelná lahůdka nejen do upršených podzimních dnů

Pro všechny milovníky barevných jídel máme skvělou zprávu. Nastává čas připravit si krásné pokrmy, které potěší na pohled v době šedivých dnů, ale zároveň budou také vitamínovou bombou, kterou v těchto dlouhých měsících jako když najdete! Červená řepa je hvězda nejen podzimní kuchyně a dokáže svou chutí pořádně překvapit. Připravte si s námi originální recepty!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy