REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Laskonky s vaječným krémem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečené (sušené) laskonky ze sněhového těsta slepené vaječným krémem a zdobené čokoládovou polevou.


Ingredience:
230 gcukru krupice
140 gmletého kokosu
110 gbílků
60 gmoučkového cukru
70 mlvody
Vaječný krém:
300 guvařeného hustšího vanilkového pudinku
120 gmásla
50 gvaječného likéru
Na dohotovení:
100 gčokoládové polevy

Postup:

1. Bílky vyšleháme v mixéru s 1/
3 krupicového cukru do pěny, zbylé 2/
3 třetiny krupicového cukru svaříme na mírném plameni s vodou na hustý rozvar, takzvaně na nit – kapka vložená mezi prsty se musí táhnout jako nit
2. Pak cukerný rozvar nalijeme tenkým pramínkem za stálého šlehání při nízkých otáčkách do vyšlehaných bílků a dále šleháme, dokud směs nevychladne, potom zlehka vmícháme vařečkou moučkový cukr smíchaný s kokosem
3. Připravenou hmotu stejnoměrně rozetřeme přes šablonu s oválnými nebo kulatými otvory na plech vyložený pečicím papírem nebo je nastříkáme pomocí cukrářského sáčků do tvaru oválků
4. Vložíme do vyhřáté trouby na 120 °C a pečeme asi 30 minut, pak snížíme teplotu na 90 °C a sušíme ještě asi 2 hodiny, pak necháme vychladnout
5. Mezitím předem uvařený a vychladlý hustý pudink vyšleháme se změklým máslem a vaječným likérem na hladký krém, kterým naplníme cukrářský sáček a nastříkáme na polovinu vychladlých laskonek, na které přitiskneme zbylé laskonky
6. Nakonec laskonky ozdobně postříkáme rozehřátou čokoládovou polevou a necháme ztuhnout.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Luštěniny jako salát nebo zdravá příloha

Luštěniny jsou zdravé a měli bychom je alespoň jedenkrát týdně zařazovat do našeho jídelníčku. Všichni to víme, ale jak to udělat, když máme hluboko v paměti zaryté známé hrachové kaše a čočkové polévky ze školních jídelen. Doba se mění a můžete měnit i váš jídelníček. Luštěniny totiž mohou být chutnou součástí moderní kuchyně.

číst dále ...

LOMO sušená vepřová pečeně

Sušená vepřová pečeně s kořením. Trochu práce a po pár dnech si pošmáknete! Video recept z YouTube z kanálu: Chatař

číst dále ...

Upgrade salátů od Roberta Chejna

Saláty si můžete připravit doma nebo zajet ochutnat do zámeckého hotelu Chateau Kotěra. V zámecké restauraci pod taktovkou Roberta Chejna mimo jiné nabízí různé chuťové zážitky v podobě sezónních specialit, francouzské, italské, provensálské a středozemní kuchyně.

číst dále ...

Italské sýry ručně vyráběné z českého mléka

Marco a Tiziania jsou Italové, kteří studovali v Česku a zalíbilo se jim tady natolik, že se rozhodli tu usadit. Po studiu začali pracovat a před čtyřmi lety si v Praze-Nuslích otevřeli Mozzarellart, místo, kde každodenně vznikají sýry té nejlahodnější chuti. Přímo v obchodě navíc můžete sledovat, jak mistr sýrař vyrábí tu nejčerstvější mozzarellu.

číst dále ...

Tipy sommeliera, jak poznat skvělé víno

Červené, bílé, sladké a kyselé. Přiznejme si to na rovinu, každému se občas stane, že se ocitne ve společnosti lidí, kteří rozvinou debatu o víně, a vás polije studený pot. Ne, nevíte, podle čeho poznáte chuť vína, ne, nevíte, jaké jídlo se k vínu hodí nejvíc. Požádali jsme proto sommeliera Davida Krále, ambasadora značky Víno Mikulov Sommelier Club, aby pro vás shrnul to nejzákladnější, co u vína dokáže poznat „obyčejný“ člověk.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy