REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Laskonky s malinovou šlehačkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Laskonky připravené ze sněhového těsta, spojené malinovou šlehačkou.


Ingredience:
350 gkrystalového cukru
200 gstrouhaného kokosu
200 gmalin
100 gmoučkového cukru
200 mlsmetany ke šlehání
5 ksbílků
čerstvá máta
tuk a hrubá mouka na plech

Postup:

1. Do kastrolku nasypeme 150 g krystalového cukru a svaříme ho tak zvaně na nit
2. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, do kterého zašleháme zbylý krystalový cukr a po částech ještě horký svařený cukr, nakonec vmícháme moučkový cukr promíchaný s kokosem 3. Lžící nabíráme bílkovou hmotu a na tukem vymazaném a hrubou moukou vysypaném plechu tvoříme malé placičky
4. Vložíme do trouby a pomalu pečeme (spíše sušíme) při 120 °C asi 15-20 minut (pečení je třeba hlídat, aby nám laskonky nezhnědly nebo nebyly nedopečené)
5. Smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku, přidáme maliny (několik si necháme na ozdobu) a vše dobře promícháme
6. Vychladlé laskonky spojujeme k sobě vždy po dvou malinovou šlehačkou a na povrchu dozdobíme mátou, šlehačkou a malinami.

Doporučení:

Při manipulaci s laskonkami dáváme pozor, jsou křehké.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy