REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Laskonky s kávovou nebo kakaovou náplní

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sladký dezert z pečeného-sušeného těsta, oválky po upečení slepené vždy po dvou kakaovou nebo kávovou náplní.


Ingredience:
330 gcukru krupice
170 gmletých vlašských ořechů, nebo kokosu
100 gpráškového cukru
6 ksvaječných bílků
Na kávovou náplň:
250 gmásla nebo margarínu
150 gkrystalového cukru
2,5 lžícesuché instantní kávy nebo kakaa
3 ksvejce
Ostatní:
vodní lázeň
papír na pečené potřený olejem, forma na laskonky

Postup:

1. Bílky s krupicovým cukrem vyšleháme ve vodní lázni do tuhé pěny, necháme trochu vychladnout
2. Kokos nebo ořechy smícháme s práškovým cukrem, směs zamícháme do bílkového sněhu
3. Na opačou stranu plechu (to proto, protože každý plech je jiný a ne vždy nám vyjde šablona) si dáme papír na pečení, který potřeme jenom olejem, položíme šablonu na laskonky a lžičkou klademe kopečky těsta do otvorů, lžící namočenou ve vodě hmotu v šabloně utlačíme, stěrkou stáhneme přebytečné těsto
4. Formu pomalu zdviháme a zároveň poklepáváme, až nám laskonky pěkně vypadnou, postup zopakuzjeme i na druhé straně polechu
5. Troubu vyhřejeme na 130 °C, vložíme laskonky a po cca 15 minutách teplotu snížíme na 80 °C, při pootevřených dvířkách na šířku vařechy pečeme – sušíme 30 minut, nebo podle potřeby, záleží na druhu trouby, když se laskonky odlepují, měli by být upečené
6. Po vychladnutí laskonky slepujeme po dvou kávovým krémem.

Na náplň:
1. V misce nad parou vyšleháme celá vejce s krystalovým cukrem do konzistence sirupu, vychladíme, pak pomalu zapracujeme do rozšlehaného másla, nejlépe pomocí metliček šlehače, který máme zapnutý na nejmenší možnou rychlost
2. Dochutíme kakaem nebo instantní kávou, aby se nám náplň nesrazila, musí mít všechny ingredience přibližně stejnou teplotu a vejce do másla musíme zašlehávat jen po malých částech.

Doporučení:

Vodní lázeň – Nádobu s pokrmem vložíme do hrnce do poloviny naplněného horkou vodou, kterou udržujeme těsně pod bodem varu.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Iva Vargová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Zelený svátek v irském duchu. Udělejte si zelenou domácí párty sami

Ačkoliv si dnes Den svatého Patrika spojíme spíše s rozjařeným veselím a setkáváním se s přáteli v místních hospůdkách, tak ne vždycky se nesl tento březnový svátek v podobně světském duchu. K oblíbenému každoročnímu popíjení se váže mnohaletá křesťanská tradice, která se během desetiletí přetavila v příjemnou společenskou událost, díky níž si můžeme originální pravou irskou párty udělat klidně u sebe doma.

číst dále ...

Mléčné jídelny PRAMEN – reklama z dob socialismu

Zavzpomínejte si na doby minulé díky tomuto krátkému videu, reklamě na provozovny PRAMEN. Kdo by si dal tehdejší jahodový nebo čokoládový koktejl? A co dortíčky a zmrzlinové poháry?

číst dále ...

Pohled pod pokličku francouzské kuchyně

Francouzská kuchyně je proslavená po celém světě a nejedno francouzské jídlo je ikonou pro každého začínajícího i profesionálního kuchaře, pekaře či cukráře. Pojďme se podívat, kde se věhlas francouzské kuchyni vzal a jak se národní chutě vyvíjely.

číst dále ...

Britské prémiové potraviny od Icelandu k dostání na Košík.cz

Taky se vám občas nechce nic vařit nebo nakupovat a rádi sáhnete do mrazáku pro zásoby? I mražené potraviny můžou být lahůdkou, což dokazuje Iceland, který nabízí prémiové britské potraviny. Ty si nyní exkluzivně můžete objednat na Košík.cz.

číst dále ...

Nejlepší velikonoční recepty. Výběr 20 nejvyhledávanějších velikonočních receptů z webu ReceptyOnLine.cz

Velikonoce máme pomalu za dveřmi a tak je třeba vytáhnout z virtuálního šuplíku ty nejlepší a hlavně osvědčené velikonoční recepty například na beránka, slanou bábovku, jidáše, velikonoční sekanou, nádivku ….

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy