V remosce upečené perníčky z mouky, vajec, oleje a dalších ingrediencí.
Ingredience:
500 g | polohrubé mouky |
250 g | moučkového cukru |
150 g | švestkových povidel |
500 ml | mléka |
125 ml | oleje |
1 lžíce | kakaa |
2 ks | vajec |
1 ks | sáčku prášku do perníku |
1/2 ks | sáčku kypřicího prášku do pečiva |
nastrouhaná citronová kůra | |
mletá skořice | |
tuk na vymazání remosky | |
hrubá mouka na vysypání | |
moučkový cukr na posypání |
Postup:
1. V míse ušleháme rozklepnutá vejce s moučkovým cukrem a švestkovými povidly
2. Přidáme kakao, prosátou polohrubou mouku s práškem do pečiva, prášek do perníku, mletou skořici, mléko, na jemno nastrouhanou citronovou kůru, olej a vše dobře promícháme
3. Těsta nalijeme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané remosky a pečeme 30-40 minut, pak posypeme moučkovým cukrem
4. Po vychladnutí nakrájíme.