REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kynutý rebarborový koláč

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Koláč připravený z kynutého těsta, obložený kousky rebarbory a zdobený drobenkou.


Ingredience:
250 gpolohrubé mouky
70 gcukru krupice
30 gmásla
20 gdroždí
180 mlmléka
1 sáčekvanilkového cukru
5 ksřapíků rebarbory
1 ksžloutku
špetka zázvoru
skořicový cukr
Na drobenku:
150 gpolohrubé mouky
150 gcukru krupice
70 gmásla
Ostatní ingredience:
tuk na vymazání plechu
mouka na vysypání plechu
molučkový cukr na posypání koláče

Postup:

1. Z třetiny vlažného mléka, lžičky cukru a droždí si připravíme kvásek a necháme ho tak 15 minut vzejít
2. Do mísy dáme mouku, cukr, vanilkový cukr, špetku soli, zázvoru, máslo, zbytek mléka a žloutek, vše promícháme, pak přidáme vzešlý kvásek
3. Pořádně hněteme a necháme 30 minut kynout
4. Připravíme drobenku; mouku smícháme s cukrem a rukama zapracujeme máslo
5. Tukem vymažeme a moukou vysypeme plech, vykynuté těsto přeneseme na plech a rovnoměrně ho roztáhneme
6. Těsto poklademe kousky rebarbory (rebarboru opláchneme a oloupeme z ní vrchní slabou slupku, pak ji nakrájíme na drobné kostičky), posypeme drobenkou a skořicí
7. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 40 až 45 minut
8. Hotový rebarborový koláč ještě posypeme cukrem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy