REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kynutý jablkový závin

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Závin z kynutého těsta plněný mletým mákem a strouhanými jablky, upečený dozlatova.


Ingredience:
Na těsto:
500 gpolohrubé mouky
50 gmoučkového cukru
50 grozpuštěného másla
20 gdroždí
250 mlvlažného mléka
1 ksvejce
1 ksžloutku
kůru z 1 citronu
špetka soli
Na náplň:
800 gstrouhaných jablek
120 gmoučkového cukru
100 gmletého máku
1/2 lžičkymleté skořice
4 lžícerozpuštěného másla

Postup:

1. V míse vlažné mléko smícháme s rozdrobeným droždím, rozklepnutým vejcem, žloutkem, rozpuštěným máslem, moučkovým cukrem, prosátou polohrubou moukou se špetkou soli a na jemno nastrouhanou citronovou kůrou, vše řádně prohněteme, vytvoříme pevné těsto, které dáme na teplé místo kynout (asi 30 minut)
2. Pak vykynuté těsto rozdělíme na 2 stejně velké kusy, rozválíme je na obdélníkové pláty, pomažeme rozpuštěným máslem, posypeme mletým mákem, rozložíme na ně na hrubo nastrouhaná jablka, pocukrujeme moučkovým cukrem, poprášíme mletou skořicí a stočíme do závinu
3. Záviny přendáme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme rozpuštěným máslem a necháme je ještě asi 10 minut kynout, potom vložíme do vyhřáté trouby na 170 °C a pečeme dozlatova.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Jaký je váš nejoblíbenejší aktuální pořad o vaření?

A máme tu novou anketu na téma: Jaký je váš nejoblíbenejší aktuální pořad o vaření? Vaříte rádi? Inspirujete se nejčastěji podle receptů slavných osobností, nebo raději vaříte podle obyčejných lidí? Sledujete rádi profesionální šou mistrů šéfkuchařů, nebojen se zájmem koukáte na různé soutěže o vaření?

číst dále ...

Užijte si Velikonoce s delikátní nádivkou

Bude o Velikonocích hostit rodinu a přátele? To by na vaší sváteční tabuli neměla chybět nádivka. Hlavička, jak se jí také přezdívá, je tradiční pokrm, kterým už naše praprababičky vítaly jaro. Za ten dlouhý čas prošla její receptura mnoha obměnami, ale základ zůstává stejný. Pečivo, sníh z bílků, maso a čerstvé bylinky. Zkuste ji letos vyšperkovat ještě zeleninou a překvapte své hosty originálním receptem.

číst dále ...

12 nejlepších receptů z medvědího česneku

Medvědí česnek je poslední roky novým hitem českých kuchyní a to především v jarním období, kdy se objevuje hlavně v lužních lesích na bohatých půdách, kde vytváří doslova kobercové porosty. Najdeme ho od března do května, pak zasychá a jeho růst přestává. Ovšem pokud si medvědí česnek naložíte, můžete ho používat po celý rok! V tomto našem výběru najdete několik nejlepších vyzkoušených receptů na medvědí česnek, ale také recepty na pokrmy ochucené právě tímto pokladem, medvědím česnekem.

číst dále ...

Příběh kešu oříšku

Přestože jde o jeden z nejoblíbenějších suchých plodů, o jeho původu se mezi lidmi ví jen velmi málo. Věděli jste například, že kešu oříšek roste na stromě jako pecka kešu jablíčka? Přečtěte si o tom, jak se kešu oříšky dostávají až na váš stůl, kdo je zpracovává a proč jsou dražší než většina jiných ořechů.

číst dále ...

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Velikonoční menu V.

Chutné velikonoční recepty logicky poskládané do slavnostního jídelního lístku. Inspirujte se a nezapomeňte k dobrému jídlu nabídnou svým strávníkům i dobré pití. Recepty v článku najdete po kliknutí na jejich název!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy