REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Květákový salát

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Úžasně zdravá svačinka, nebo chutná zeleninová příloha například ke grilovaným jídlům.


Ingredience:
1 ks (cca 300 g)malý květák
6 kscherry rajčátek
1 ksšalotky
2 vrchovaté lžícekysané smetany
2 vrchovaté lžícemajonézy
2 lžícecitronové šťávy
150 gšunky od kosti
1 hrstzelené natě z cibulky
mletý bílý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Květák rozebereme na růžičky a v osolené vodě, do které přidáme citronovou šťávu, uvaříme na skus, vaříme tedy cca 10 minut, na sítku necháme okapat a zchládnout
2. Zakysanku smícháme s majolkou, osolíme a přidáme bílý pepř
3. Šalotku a šunku nakrájíme na drobné kostičky, rajčátka na půlky, naťovou cibulku na proužky
4. Všechno promícháme, případně dosolíme, necháme vychladit
5. Nejčastěji podáváme s pečivem jako svačinku.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy