Polníček promíchaný s naklíčenými semínky, luštěninami a klíčky česneku, červené řepy a vojtěšky, ochucený salátovou zálivkou.
Ingredience:
120 g | listů polníčku |
80 g | čočkových klíčků |
80 g | pažitkových klíčků |
80 g | mungo klíčků |
80 g | klíčků vojtěšky |
60 g | výhonků zeleného hrášku |
60 g | klíčků červené řepy |
40 g | klíčků česneku |
Na zálivku: | |
5 cl | olivového oleje |
5 cl | jablečného octa |
1-2 lžíce | hnědého (třtinového) cukru |
šťáva z 1 ks limetky | |
salátové koření | |
drcený pepř | |
sůl |
Postup:
1. Z polníčku otrháme kořínky
2. Do mísy s listy polníčku dáme výhonky zeleného hrášku, čočkové a mungo klíčky
3. Přidáme ostatní klíčky a výhonky a vše opatrně promícháme
4. Salát zakápneme zálivkou z olivového oleje promíchaného s jablečným octem a limetovou šťávou, ochuceného salátovým kořením, pepřem, solí a třtinovým cukrem.
Nevíte jak naklíčit různé luštěniny, obilí či jiná semena? Návod najdete v naší škole vaření v článku: Klíčení luštěnin, obilí i jiných semínek, například řeřichy.