REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Květáková polévka smetanová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Orestovaná cibule spolu s růžičkami květáku, zalitá vodou a spolu s kořením povařená, rozmixovaná, zjemněná smetanou, servírovaná ochucená solí a pepřem.


Ingredience:
1/2 kskvětáku
2 ksstroužky česneku
200 mlsmetany
1 lžičkamajoránky
1 lžičkasušené bazalky
1 lžičkaocta
voda dle potřeby
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Na troše rozpáleného oleje osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku, česnek a na růžičky rozebraný květák
2. Květák zalijeme vodou (vody nalijeme tolik, aby byly všechny suroviny ponořené), přidáme koření a vše povaříme asi 15 minut, pak polévku zjemníme smetanou a vaříme dalších 5 minut
3. Teplou polévku rozmixujeme, dochutíme solí a pepřem, prohřejeme a můžeme servírovat.

Doporučení:

Jako zdobení můžeme použít krutony (kostičky z bílé veky, opečené na sucho na pánvičce).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy