Kuřecí prsa s anglickou slaninou, kuřecími játry a žampióny.
Ingredience:
4 ks | větších kuřecích prsou |
8 ks | plátků libové anglické slaniny |
2 ks | vajec |
1 ks | cibule |
1 lžíce | oleje |
100 g | kuřecích jater |
100 g | žampiónů |
50 g | másla |
20 g | hladké mouky |
mletý pepř | |
sůl | |
voda nebo kuřecí vývar | |
na podlévání |
Postup:
1. Na rozpálené polovině másla zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme na menší kousky nakrájená kuřecí játra a na tenké malé plátky žampióny, jen krátce osmahneme a chvíli dusíme
2. Pak směs zalijeme rozšlehanými vejci, osolíme, opepříme a necháme mírně zhoustnout 3. Kuřecí prsa opatrně rozřízneme, mírně naklepeme na větší plátek, mírně osolíme
4. Na plátek masa položíme 2 plátky libové anglické slaniny a naplníme připravenou směsí, maso stočíme a upevníme párátkem 5. Kuřecí závitek poprášíme hladkou moukou, na rozpáleném oleji a druhé polovině másla zprudka po všech stranách opečeme, přidáme horkou vodu a za občasného obracení a podlévání dusíme doměkka.
– Podáváme např. s rýží a zeleninovým salátem.