REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí závitky s mrkví a slaninou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky kuřecích prsou potřené pečeným česnekem, nebo případně jen posypané česnekem granulovaným, obložené slaninou a mrkví a posypané petrželkou, zamotané do tvaru závitků, zajištěné provázkem, pak zprudka opečené na orestované slanině spolu se zeleninou, nakonec podušené doměkka zalité vývarem, nebo jen vodou.


Ingredience:
2 ks (400 g)kuřecí prsa bez kosti
20 ksplátků anglické slaniny
1 ksstředně velké cibule
1 ksvelké mrkve
1 kspečený česnek (pokud nemáme, nahradíme sušeným granulovaným)
2 lžícenakrájených lístků petržele
1 lžíceoleje
250 mldrůbežího vývaru (postačí ze skeletu, nebo použijeme jen vodu)
nit na zajištění závitků
sůl

Postup:

1. Prsa opláchneme, osušíme a každé rozřízneme do tvaru motýlích křídel, přes potravinářskou folii rozklepeme na větší plát a po obou stranách mírně osolíme
2. Na každý plát si odložíme po pěti plátcích anglické slaniny a po třech silnějších mrkvových proužcích, vnitřní stranu každého plátu potřeme vymačkanou dužinou z pečeného česneku, nebo posypeme sušeným česnekem, každý plát posypeme petrželkou, poklademe plátky slaniny a proužky mrkve
3. Zavineme do závitku a zajistíme nití
4. Cibuli nakrájíme nadrobno, zbytek mrkve na menší kostičky a zbytek slaniny na proužky
5. Do kastrolu na rozehřátý olej dáme zrůžovět slaninu, přidáme cibuli a mrkev a restujeme 5 minut, poté přidáme závitky, které necháme ze všech stran prudce zatáhnout, podlijeme vývarem (vodou) a pod pokličkou dusíme cca 35 minut doměkka, během dušení občas promícháme a podle potřeby podlíváme horkou vodou
6. Z měkkých závitků odstraníme nitě, závitky nařežeme na porce a přelité horkou šťávou, kterou jsme podle potřeby dochutili, podáváme s přílohou, která nám vyhovuje (pokud chceme šťávu o něco hustější, než je tato přírodní, v malém množství studené vody rozmícháme lžičku solamylu, vlijeme do vroucí šťávy a necháme 1 minutu provařit).

Doporučení:

Závitky můžeme připravit i v papiňáku; postup je stejný, jen použijeme o 50 ml vývaru více. Po podlití uzavřeme hrnec tlakovou poklicí a od doby varu dusíme na nejnižším stupni 15 minut. Po ochlazení hrnec otevřeme a dále postupujeme podle výše napsaného postupu.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Drahomíra Kořínková

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Cold brew třikrát jinak aneb osvěžující letní drinky, které zvládnete doma

Že ještě neznáte cold brew? Za studena extrahovaná káva chutná příjemně sladce, v lednici vám vydrží déle než týden a zvládne ji připravit opravdu každý. Navíc ji můžete přizpůsobit svým vlastním chutím – stačí přidat pár zajímavých ingrediencí a osvěžující kávový drink je na světě. Jediné, co kromě kávových zrn budete potřebovat, je kvalitní mlýnek na kávu, dostatečně velká sklenice a papírový filtr.

číst dále ...

Dny českého piva

Každý rok poslední týden v září patří dnům českého piva. Vychutnejte si pivní speciály. Ochutnejte speciální menu. Nebo se seznamte se sládkem vašeho oblíbeného pivovaru. Dny českého piva slavíme celý týden a po celé zemi. Protože Václav prostě ví, co je pro národ dobré!

číst dále ...

Rakytník, ostružina, borůvka nebo arónie? Zdravím nabušené domácí shruby a limonády podle barmana Tomáše Kubíčka!

Naboostujte svou imunitu s úžasnými plody. Vyrobte si doma skvělé shruby a pijte pravidelně zdraví prospěšné limonády z darů přírody. Výroba shrubů je velmi jednoduchá, tak neváhejte a s chutí do toho. Recepty pro Vás připravil barman Tomáš Kubíček, který mimo své barmanské vášně přemýšlí i o zdravém způsobu života.

číst dále ...

Rychlé a chutné svačiny pro děti i dospělé podle Drůbežářského závodu Klatovy

Září a s ním spojený začátek nového školního roku je pro každého jinak náročný. Děti se těší na nové zážitky a kamarády a rodiče organizují, jak všechno zvládnout. Jeden z důležitých úkolů pro rodiče je připravit dětem svačinu, která je nejen nasytí ale bude zároveň i velmi pestrá. Ideálním řešením je ovoce, zelenina a k tomu jednoduché ale vydatné tipy od Drůbežářského závodu Klatovy. Kombinace křupavého čerstvého pečiva, svěží zeleniny a Kuřecí prsní zauzené šunky nejvyšší jakosti krájené, která je oceněná značkou kvalitních potravin KLASA a certifikátem České cechovní normy nebo Kuřecího dětského junioru bez přidaných E, tak potěší nejen malého školáka, ale i teenagera a neodolají ani samotní rodiče.

číst dále ...

Experimentujte s moštem, dodá pokrmu šmrnc!

Pokud toužíte žít co nejvíce v souladu s přírodou, jednou z nejprostších cest je dopřávat si sezónní potraviny. A tou je v tuto chvíli bezpochyby jablečný mošt. Málokoho ovšem napadne použít ho do nějakého pokrmu. Přitom mu dodá jedinečnou chuť. Využití najde nejen nasladko, ale i naslano, třeba v kombinaci s masem. Mošty můžeme pořídit i v kvalitě bio, stejně tak jako další suroviny, které jsou součástí našich receptů. S výběrem mohou pomoci také značky kvality (např. „Biozebra“ nebo „Biolist“, Klasa, Regionální potravina). Možná vám dokonce šťáva z jablek v jídle zachutná natolik, že ji začnete přidávat naprosto kamkoliv.

číst dále ...

Vaše oblíbené zeleninové pokrmy v netradičním podání

Horké letní dny přímo vybízejí k tomu, abyste ve svém jídelníčku využili maximum z toho, co nám příroda právě nabízí. V žádném jiném ročním období nemáme takový výběr čerstvé zeleniny. Přidáním masa navíc získáte plnohodnotný hlavní chod. Co takhle vyzkoušet nové a překvapivé varianty oblíbených receptů, jako je odlehčená verze Caesar salátu nebo kuskus připravený jako řecký salát?

číst dále ...

Ochutnejte nejznámější jídla z dánské kuchyně

Dánská kuchyně je pro většinu z nás spíše velkou neznámou, při pohledu na typická dánská jídla však brzy zjistíte, že by byla chyba ji nevyzkoušet. Vyniká totiž použitím čerstvých, lokálních surovin s důrazem na ingredience, které se pěstují či chovají přímo v Dánsku. Jídla inspirovaná dánskou kuchyní si můžete dopřát v rámci Dánského menu, které bude k dostání už příští týden na všech pobočkách Bageterie Boulevard.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy