Plátky kuřecího masa pokladené šunkou, sýrem a lístky bazalky, zamotané do tvaru závitku, zprudka opečené, pak chvíli podušené doměkka, servírované podlité tomatovou omáčkou z výpeku.
Ingredience:
500 g | kuřecích řízků |
300 g | konzerva krájených, loupaných rajčat |
100 g | plátkového sýra |
100 g | šunky |
5 cl | bílého vína |
lístky bazalky | |
olivový olej | |
voda | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Kuřecí řízky naklepeme, osolíme, opepříme, poklademe plátky šunky, lístky bazalky a plátky sýra, maso zarolujeme a spíchneme párátky
2. Na oleji opečme zvolna, ze všech stran
3. Závitky vyjmeme, dáme stranou a do výpeku nasypeme rajčata, pozvolna, na mírném zdroji tepla je rozvaříme, pak omáčku propasírujeme přes jemný cedník a nalijeme zpět
4. Přidáme závitky, chvíli vše podusíme, nakonec omáčku zalijeme vínem, dochutíme pepřem a solí
5. Už jen krátce prohřejeme, podáváme s brambory, ozdobíme lístky bazalky.
Autor receptu: Dalibor Marounek