REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí závitky s česnekovým máslem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuřecí závitky s karamelovou omáčkou dochucené limetovou šťávou a česnekovým máslem.


Ingredience:
4 ksvětších kuřecích prsíček
50 gčesnekového másla
25 gtmavého cukru
1 lžíceoleje
2 lžícenasekaného koriandru
2 kslimetky
sůl
voda na podlití

Postup:

1. Kuřecí prsa jemně naklepeme na plátky
2. Mírně je osolíme
3. Česnekové máslo smícháme s drobně nasekanou natí koriandru a kuřecí prsa touto směsí potřeme
4. Maso stočíme jako ptáček a sepneme párátkem, nebo převážeme nití 5. Na rozehřátém oleji na mírném ohni připravené závitky zprudka ze všech stran orestujeme, pak přilijeme trochu vody a asi 15 minut za občasného obracení podusíme pod pokličkou
6. Jakmile je maso měkké, vyjmeme závitky a vytáhneme párátka, nebo odstraníme nit, pak maso nakrájíme na plátky
7. Do výpeku přidáme šťávu z limetek, cukr a mírně vše za stálého míchání prohříváme, dokud se cukr nerozpustí, pak plamen zesílíme a necháme 2 minuty probublat
8. Závitky vrátíme zpět do karamelové šťávy (omáčky, prohřejeme je a můžeme podávat.

Doporučení:

Podáváme např. s vařenou rýží.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy