REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí závitek plněný šunkou, hráškem a vejcem, na hořčici

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky kuřecího masa potřené hořčicí, pokladené na pánvi orestovanou směsí z cibule, kapie, hrášku a vajíček, zamotané do tvaru závitků, ty pak opečené na pánvi, podušené podlité vývarem, servírované s omáčkou připravenou z výpeku.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 kskuřecí stehenní řízky
2 kscibule
2 ksvejce
3 lžíceplnotučné (dijonské) hořčice
1 lžícenakládané kapie
100 ghrášku
100 gšunky
50 gmásla
kuřecí vývar
pepř
sůl
Ostatní:
párátka, grilovací jehly nebo provázek

Postup:

1. Kuřecí řízky naklepeme, nasolíme, opepříme, potřeme hojně hořčicí a poklademe plátky šunky, pak navrstvíme směs z cibule vejce, kapie, hrášku, soli a pepře, kterou jsme si připravili na másle
2. Jednotlivé závitky pak pečlivě zavineme, zajistíme párátky, grilovacími jehlami nebo nití a opečeme na másle
3. Opečené závitky vyjmeme, do základu vložíme cibuli, zarestujeme jí, vrátíme závitky, přidáme lžíci hořčice, podlijeme vývarem a dusíme do měkka
4. Když je maso měkké, propasírujeme šťávu a dochutíme ji pepřem a hořčicí
5. Závitky podáváme s rýží, šťávy by nemělo být moc, ale měla by být výrazná.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autor fotografie i textu: Tomáš Mika

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy