REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí sweet and sour

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept podle Zdeňka Pohlreicha, ovšem pozměněný, šéf použil vepřové maso, my kousky kuřecí! Inspirace od Nadi Indruchové.


Ingredience:
600 gkuřecího masa bez kostí a kůže
2 ksstroužky česneku
1 ksčervená a žlutá paprika
1 kskolečko ananasu
1 kscibule
1 ksmrkve
1 ksvejce
1-2 lžícerajčatového protlaku
1 lžícetřtinového cukru
červený vinný ocet
bramborový škrob
sójová omáčka
rostlinný olej
petrželka
pepř
sůl

Postup:
  1. Kuřecí maso nakrájíme na silnější nudličky, naložíme je do směsi bramborového škrobu, vejce a sojové omáčky, necháme chvíli odležet
  2. V hluboké pánvi necháme rozehřát větší množství rostlinného oleje
  3. Očištěnou zeleninu nakrájíme, na rozehřátém oleji orestujeme česnek, mrkev cibuli
  4. Přidáme třtinový cukr, protlak a kapku červeného vinného octa, zamícháme, přidáme i zbylou zeleninu, tedy papriky a kostičky ananasu, ochutíme sojovou omáčkou a chvíliá vše povaříme, občas zamícháme
  5. Na druhé pánvi zprudka orestujeme nudličky kuřecího masa, maso vytáhneme olej slijeme a přidáme směsku z druhé pánve, kuřecí vrátíme zpět do pánve, zamícháme
  6. Servírujeme ozdobené petrželkou.
Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy