Restované kuřecí špízy s anglickou slaninou a cibulí, zapečené sýrem.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
600 g | vykostěných kuřecích noh |
200 g | anglické slaniny |
120 g | Eidamu |
2 ks | cibule |
1 lžička | Solamylu |
1 lžíce | masového vývaru v prášku |
2 dl | vody |
mletý černý pepř | |
grilovací koření | |
vegeta | |
olej | |
jehly na špíz nebo špejle |
Postup:
1. Nohy rozklepeme a nakrájíme na větší kousky 2. Anglickou slaninu nakrájíme na 1 cm široké čtverečky 3. Cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky
4. Střídavě napichujeme na jednotlivé jehly vždy kuřecí kousek, anglickou slaninu a plátek cibule, postup stále opakujeme, až vytvoříme čtyři špízy, ty pak ze všech stran mírně posypeme mletým černým pepřem a grilovacím kořením, ochutíme vegetou
5. Připravené jehly zprudka ze všech stran orestujeme na rozpáleném oleji 6. Olej zcela slijeme, přidáme vodu, lžíci vývaru v prášku, dochutíme špetkou grilovacího koření, vegetou a necháme chvíli pod pokličkou podusit 7. Nakonec špízy vytáhneme, posypeme nastrouhaným sýrem a necháme v klasické nebo mikrovlnné troubě chvíli zapéci, až se nám sýr mírně rozpustí 8. Omáčku zahustíme solamylem rozpuštěným v malém množství studené vody (vývar musí bublat) a podle chuti ještě dochutíme vegetou a vývarem
9. Na talíř vyskládáme přílohu vždy s jednou porcí masa, mírně podlijeme omáčkou.