REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí špíz s anglickou slaninou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Restované kuřecí špízy s anglickou slaninou a cibulí, zapečené sýrem.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
600 gvykostěných kuřecích noh
200 ganglické slaniny
120 gEidamu
2 kscibule
1 lžičkaSolamylu
1 lžícemasového vývaru v prášku
2 dlvody
mletý černý pepř
grilovací koření
vegeta
olej
jehly na špíz nebo špejle

Postup:

1. Nohy rozklepeme a nakrájíme na větší kousky 2. Anglickou slaninu nakrájíme na 1 cm široké čtverečky 3. Cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky
4. Střídavě napichujeme na jednotlivé jehly vždy kuřecí kousek, anglickou slaninu a plátek cibule, postup stále opakujeme, až vytvoříme čtyři špízy, ty pak ze všech stran mírně posypeme mletým černým pepřem a grilovacím kořením, ochutíme vegetou
5. Připravené jehly zprudka ze všech stran orestujeme na rozpáleném oleji 6. Olej zcela slijeme, přidáme vodu, lžíci vývaru v prášku, dochutíme špetkou grilovacího koření, vegetou a necháme chvíli pod pokličkou podusit 7. Nakonec špízy vytáhneme, posypeme nastrouhaným sýrem a necháme v klasické nebo mikrovlnné troubě chvíli zapéci, až se nám sýr mírně rozpustí 8. Omáčku zahustíme solamylem rozpuštěným v malém množství studené vody (vývar musí bublat) a podle chuti ještě dochutíme vegetou a vývarem
9. Na talíř vyskládáme přílohu vždy s jednou porcí masa, mírně podlijeme omáčkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy