REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí Stroganoff

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Klasický Stroganov se připravuje z hovězí svíčkové, ale proč si ho neuvařit i z jiného druhu masa. Existují i variace na Stroganov z vepřového, nebo kuřecího masa a také jde o velmi chutný pokrm.


Ingredience:
500-600 gkuřecího masa (kuřecí řízky nebo nohy)
200 gžampionů
250 mlzakysané smetany
2-3 lžícekečupu
2-3 lžíceoleje
1 lžícedijonské hořčice
2-3 ksnakládané kyselé okurky
1 kscibule
mletá sladká paprika
worchester
voda
pepř
sůl

Postup:
  1. Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a dáme ho do mísy. Cibuli a okurky najemno nastrouháme nebo nakrájíme na tenké nudličky a přidáme k masu. Dochutíme worcesterem, pepřem, solí, zamícháme a necháme přes noc odležet.
  2. Směs zprudka orestujeme na pánvi, přidáme papriku, zamícháme, pak podle potřeby podlijeme vodou, vše chvíli podusíme, dále přidáme žampiony nakrájené na plátky (můžeme je předem orestovat na jiné pánvi), kečup, dijonskou hořčici, opět zamícháme, chvíli vše podusíme.
  3. Nakonec do směsi zamícháme zakysanou smetanu, ochutnáme, případně ještě dosolíme a můžeme podávat například s rýží nebo hranolky.
Doporučení:

Na ozdobení můžeme na pánvi orestovat kousky šunky nebo uzeného spolu s cibulí a kyselou okurkou. Zakysanou smetanu lze vyměnit za smetanu na vaření nebo například řecký jogurt.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Není rýže, jako rýže. Jak to s jejími druhy vlastně je?

Jasmínová, basmati, parboiled, natural, tříbarevná, arborio – a takto bychom mohli pokračovat takřka do nekonečna. K dostání je opravdu široký výběr různých druhů rýže a spolu s tím vyvstává jedna důležitá otázka. V čem se jednotlivé druhy vlastně liší?

číst dále ...

Kapusta, polníček a řeřicha. Pusťte jaro do své kuchyně

Kvetoucí stromy a zpívající ptáci nám dávají jasně najevo, že je jaro už konečně tady. Kromě sluníčka a probouzející se přírody už také vykukuje první zelenina. Je tak nejvyšší čas dát sbohem vydatným a hutným pokrmům a otevřít se lehčím variantám. Mladá jarní zelenina vesměs nevyžaduje žádné složité úpravy a její chuť vynikne i krátkým varem. Báječná je však i zasyrova. Představíme vám 3 druhy zeleniny, které by neměly chybět v žádném jarním salátu.

číst dále ...

Maso a grilování: Kam pro ten nejlepší kus?

Rib eye, striploin, rump, flank, hanger – steakových partií masa existuje několik, a ne každý se hodí na vše. Kritérií, podle kterých vybírat, je nepřeberné množství. Pokud si budete chtít při prvních jarních grilovačkách připravit lahodný steak, měli byste zvolit opravdu pěkně vyzrálý kus masa. Nezapomínejte, že s čím kvalitnějšími ingrediencemi pracujete, o to lepší bude výsledek.

číst dále ...

Ořechové krémy jako součást zdravého jídelníčku: Jak poznat ten kvalitní?

Když se řekne oříškový krém, spousta z nás si s ním spojuje mlsání, a proto se mylně domníváme, že bychom se mu měli spíše vyhýbat. Přitom pokud si vyberete kvalitní ořechové máslo a dáte si pozor na množství, přinese vám i řadu benefitů.

číst dále ...

Přivítejte jaro skleničkou květinového vína

Možná jste již zaexperimentovali s víny z jiného ovoce než z hroznů, ale co vína z květin? Nejen na českém trhu působí stále jako jeden z nejčerstvějších přírůstků, přitom jejich historie není o nic kratší než u tradičního vína. Za ochutnání rozhodně stojí. Ostatně s přicházejícím jarním obdobím je právě láhev dobře vychlazeného květinového vína tou, po které sáhnete, pokud chcete dny plné slunce a pučících stromů pořádně přivítat.

číst dále ...

Lahodný kozí sýr, jak ho neznáte. Připravte si lehký jarní oběd, který vás zasytí

Teplejší počasí si žádá odlehčené pokrmy. Pokud patříte k těm, které salát nezasytí, zkuste si ho trošku vylepšit a doplnit o kvalitní kozí sýr. Dodá jídlům nezvyklé lahodnou příchuť, a navíc ho ocení i ti, kteří si třeba kravskou verzi dopřát nemohou. Rozhodně se nehodí jen do salátů, vynikající je také na grilu.

číst dále ...

Svátky jara jinak aneb chutné velikonoční recepty nejen pro vegany

Svátky jara už jsou téměř za dveřmi a vy pomalu začínáte přemýšlet nad tím, čím letos ozvláštníte sváteční tabuli? Nebojte se experimentovat, zatímco na Vánoce bývá menu zpravidla téměř neměnné, Velikonoce dávají mnohem větší prostor vyzkoušet něco nového. Potřebnou inspiraci najdete v receptech na chutné velikonoční menu od České veganské společnosti, které milé překvapí i zapřisáhlé masožravce.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy