REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí steak na másle s grilovanými rajčaty a bazalkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nenaklepaná kuřecí prsa z jedné strany na několika místech neříznutá, hojně okořeněná steakovým kořením, případně kořením na grilovaná masa, zprudka opečená z obou stran na dobře rozpáleném másle nastaveném olejem, servírovaná přelitá máslovým výpekem, posypaná bazalkou, spolu s cherry rajčátky opečenými také na pánvi a různě upravenými brambory.


Ingredience:
Rozpis na 2 porce:
2 ksvětší kuřecí prsa - steak
8 kscherry rajčat
2 lžíceoleje
100 gmásla
koření na steaky nebo jiné oblíbené grilovací koření
pár lístků čerstvé bazalky
Na přílohu:
různě upravené brambory (pečené, fritované, vařené ...)

Postup:

1. Kuřecí prsa omyjeme a ostrým nožem na hladké části nařízneme mřížku
2. Kořením na steaky maso okořeníme z obou stran i v zářezech
3. Na pánvi rozpustíme máslo s olejem (olej proto, aby se nám máslo tak brzy nespálilo) a steaky opékáme z každé strany, podle tloušťky, tak cca 4-5 min
4. Tak cca v polovině pečení přidáme na pánev i celá rajčata, opékáme je přímo s masíčkem
5. Nakonec steaky na pánvi přikryjeme pokličkou a necháme ještě 5 minut dojít
6. Kuřecí steaky podáváme přelité máslovým výpekem a posypané nasekanou bazalkou, spolu s bramborovou kaší, nebo například opékanými bramborami.

Poznámka:

Další skvělé recepty od paní Ivy Vargové, autorky tohoto textu i fotografie, najdete na její stránce zde: Pečené, varené – Iva.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy