REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí směs s rýžovými nudlemi

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na pánvi podušená zelenina a houby, doplněná o kousky orestovaného kuřecího masa, směs podávaná na hromádce čerstvě uvařených rýžových nudlí.


Ingredience:
500 gkuřecích řízků
100 ghub (hřibovité)
1 dlbílého vína
2 ksstroužky česneku
2 ksmasité papriky (červená + oranžová)
1 kscibule
1 ksvejce
1/4 ksceleru
1 lžícesolamylu
sojová omáčka
špetka zázvoru
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Kuřecí řízky nakrájíme na nudličky a dáme do misky
2. Z bílého vína, solamylu, špetky zázvoru, sojové omáčky a utřeného česneku uděláme řídké těstíčko, kterým kuřecí nudličky zalijeme, promícháme, vložíme do lednice a necháme 12 hodin marinovat
3. Druhý den nakrájíme cibuli papriky a celer na nudličky, houby na plátky
4. Na pánvi rozehřejeme olej, vložíme zeleninu a houby, osolíme, opepříme a zprudka zeleninu orestujeme, jakmile pustí vodu, chvíli ji podusíme do měkka
5. Kuřecí nudličky opečeme na druhé pánvi do měkka, přidáme podušenou zeleninu s houbami, promícháme a dochutíme podle chuti kapkami sojové omáčky, solí a pepřem
6. Na talíř nandáme čerstvě uvařené rýžové nudle (ty připravíme podle návodu na obalu), navršíme kuřecí směs a podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy