REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí stehna pečená na kysaném zelí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V troubě na plechu ve vrstvách upečené měsíčky brambor zakryté slaninou a kysaným zelím, obložené kuřecími stehny.


Ingredience:
8 kskuřecích stehen
5-6 ksstroužků česneku
1,5-2 kgbrambor
1 kgkysaného zelí
100 gprorostlé slaniny
1 balíčekoblíbeného grilovacího koření, nebo koření na pečená kuřata
olej nebo sádlo
sůl
Ostatní:
velký hluboký plech, alobal

Postup:

1. Stehna očistíme a pak propláchneme pod studenou tekoucí vodou, brambory důkladně vyčistíme kartáčkem, omyjeme
2. Hluboký plech vymažeme olejem nebo sádlem, rozprostřeme na něj na měsíčky pokrájené neoloupané brambory, osolíme je
3. Na brambory položíme tenké plátky slaniny, pak na plech rozprostřeme vodou propláchlé, okapané, mírně vymačkané kysané zelí
4. Jako poslední rozložíme na plech okořeněná, osolená stehna, ta ještě pokapeme olejem a obložíme plátky česneku
5. Nepodlíváme, jen plech zakryjeme alobalem a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C 1,5-2 hodiny
6. Na posledních 30 minut pečeme pokrm bez alobalu, aby stehna krásně zezlátla a kůžička se stala křupavou.

Poznámka:

Další skvělé recepty od paní Ivy Vargové, autorky tohoto textu i fotografie, najdete na její stránce zde: Pečené, varené s Ivou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy