Opečené kuřecí maso s omáčkou z rajčat, cibule, brambor, chilli papriček a dalších ingrediencí.
Ingredience:
250 g | brambor |
2 ks | kuřecích prsou |
2 ks | červených chilli papriček |
1 ks | bobkový list |
1 ks | cibule |
1 ks | plechovky rajčat |
1/2 ks | plechovky červených fazolí |
1/2 ks | červené papriky |
1/2 ks | zelené papriky |
1/2 ks | žluté papriky |
1/2 lžíce | rajčatového protlaku |
1/2 lžíce | octa |
1/2 lžíce | mleté sladké papriky |
špetka muškátového oříšku | |
mletý pepř | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Očištěné maso opláchneme, osušíme, nakrájíme na kostky a opečeme na rozehřátém oleji, pak osolíme, opepříme a dáme stranou
2. Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno, osmahneme na rozehřátém oleji, přidáme oloupané, na kousky nakrájené brambory spolu s rajčaty z plechovky, očištěnými na drobno nasekanými chilli papričkami a bobkovým listem
3. Dusíme 20 minut a asi v polovině dušení přimícháme očištěné, na proužky nakrájené papriky, okapané fazole, rajčatový protlak a ochutíme solí, pepřem, mletou paprikou, špetkou strouhaného muškátového oříšku, octem
4. Nakonec přimíchání opečené maso a prohřejeme.
Místo čerstvé zeleniny můžeme použít i mraženou mexickou směs.