REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí směs po asijsku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené kuřecí maso se zeleninou promíchané s vařenými nudlemi, servírované přelité sójovou omáčkou.


Ingredience:
600 gkuřecích prsou
250 gasijských nudlí + voda
100 gsterilovaných žampionů
3 lžíceoleje
2 ksbarevných paprik
1 ksnaťové cibulky
1 kspórku
sůl
Na omáčku:
1 lžičkasolamylu
2 lžícevody
2 lžícesójové omáčky
100 mlmasového vývaru
špetka chilli koření

Postup:

1. Očištěná kuřecí prsíčka omyjeme, osušíme, nakrájíme na nudličky a osolíme
2. Papriky, pórek i naťovou cibulku také očistíme, opláchneme a nakrájíme na nudličky
3. V pánvi na rozehřátém oleji krátce orestujeme kousky masa, přidáme na nudličky nakrájenou papriku, pórek, cibulku, sterilované žampiony, všechno promícháme a opečeme
4. Mezitím si připravíme instantní nudle, které zalijeme vroucí vodou, přikryjeme pokličkou, necháme asi 3-5 minut stát, pak hotové nudle slijeme a propláchneme studenou vodou
5. K připravené masové směsi se zeleninou přidáme nudle a krátce prohřejeme
6. Sójovou omáčku svaříme s masovým vývarem, přidáme mleté chilli koření a škrob rozmíchaný se 2 lžícemi vody a krátce povaříme
7. Hotovou omáčkou přelijeme připravenou směs s nudlemi, promícháme a ihned podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy