REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí roláda s nádivkou z hub a medvědího česneku, bramborová kaše

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Slavnostní roláda z drůběžího masa plněná nádivkou z hub a nasekaného medvědího česneku. Podávaná s vyšlehanou bramborovou kaší.


Ingredience:
Pro čtyři osoby:
1 kskuřete (1200 g)
4 ksžampionů
3 ksvejce
2 ksstroužky česneku
2 ksžemle
1 kssvazku medvědího česneku
1 kscibule
1 hrsthrst sušených hub
100 gmásla
másla
kmín
pepř
sůl
Na kaši:
600 gbrambor
50 gmásla
150 mlmléka
sůl

Postup:

1. Kuře vykostíme, naklepeme přes folii na tenký plát, osolíme a opepříme
2. Žemle nakrájíme na kostičky a opečeme na sucho na pánvi
3. Zaljeme trochu mléka
4. Přidáme houby, které jsme si podusili s kmínem a solí na másle s cibulkou (sušené jsme namočili, žampiony nasekali)
5. Oddělíme žloutky od bílků, bílky si našleháme, žloutky a trochu másla přidáme do nádivky s nasekaným medvědím česnekem
6. Ochutíme solí, pepřem, česnekem a muškátovým oříškem
7. Nádivku poklademe na plát, ten svineme a pevně omotáme motouzem
8. Pečeme zvolna na másle asi hodinu.
9. Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme doměkka v osolené vodě, přidáme máslo a pak je za přilévání horkého mléka ušleháme do hladké kaše
10. Roládu nařežeme a servírujeme s bramborovou kaší politou výpekem a nakládanými houbami.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autor fotografie i textu: Tomáš Mika.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy