REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí roláda s bramborovou kaší

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Roláda z vykostěného kuřete plněná šunkou, houbovou směsí, vejci a sýrem, upečená v troubě doměkka, servírovaná nakrájená na plátky spolu s bramborovou kaší.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
1 kskuřete
4 ksžampiony
2 ksvejce
150 gtvrdého sýra na plátky
150 gplátků šunky
1 lžícesterilované kapie
1 lžícedijonské hořčice
1 lžícemásla
voda
pepř
sůl
Na bramborovou kaši:
600 gbrambor typu C
2 lžícemásla + máslo na přelití kaše
100 mlmléka
voda
sůl

Postup:

1. Kuře vykostíme a vytvoříme plát, který osolíme a potřeme hořčicí
2. Vytvořený plát masa poklademe šunkou a směsí, kterou jsme si připravili z nadrobno nakrájených restovaných žampionů, sterilované kapie a osolených vajec
3. Nakonec ještě poklademe plátky tvrdého sýra, roládu zavineme, pevně svážeme provázkem
4. Pečeme v troubě vyhřáté na 160-170 °C tak 1 hodinu, roládu dle potřeby během pečení občas podlijeme vodou a přelijeme šťávou z pekáčku
5. Hotovou roládu zbavíme provázku, nakrájíme na plátky a servírujeme s bramborovou kaší omaštěnou rozpuštěným máslem, maso mírně přelijeme šťávou z výpeku.

Příprava bramborové kaše:
1. Brambory oloupeme, nakrájíme a vaříme v osolené vodě do měkka
2. Uvařené brambory slijeme, přidáme máslo a horké mléko, které za neustálého šlehání postupně přidáváme, kaše musí být hebká, bez hrudek.

Doporučení:

Podáváme s okurkou a zdobíme například petrželkou.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autor: Tomáš Mika

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy