REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí rizoto III.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rýže dušená na cibulovém základě s kuřecím masem, hráškem a kořením, servírovaná ozdobená hoblinkami parmazánu.


Ingredience:
400 gkuřecího masa (pečeného nebo grilovaného)
300 grýže
100 ghrášku čerstvého nebo mraženého
60 gparmazánu
1 kscibule
1 lžícemásla
500 mlkuřecího vývaru
sušený tymián
mletý pepř
olej
sůl

Postup:

1. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky, přebranou rýži spaříme ve vroucí vodě, necháme okapat a kuřecí maso nakrájíme na menší kousky
2. Na rozehřátém oleji orestujeme cibuli, přidáme kousky masa, ochutíme solí, mletým pepřem i tymiánem, přisypeme rýži a dolijeme kuřecím vývarem v poměru 1:1,5 a dusíme doměkka
3. Uvařené rizoto promícháme s máslem, hráškem spařeným horkou vodou, z části parmazánu nastrouhaného na jemno a ozdobíme zbylou částí parmazánu nakrájeného na hoblinky.

Doporučení:

Podáváme se zeleninovým salátem. Parmazán můžeme nahradit z nouze eidamem.

Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy