REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí rizoto s pestem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Podušená rýže smíchaná s grilovaným kuřecím masem a pestem, servírovaná ozdobená rukolou.


Ingredience:
400 gkuřecích prsou
300 grýže arborio
100 gstrouhaného parmazánu
50 gmásla
1 ksmalé cibule
800 mlhorkého kuřecího vývaru
150 mlbílého vína
4 lžícepesta
mletý pepř
čerstvá rukola
olej
sůl

Postup:

1. Kuřecí prsa omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme, lehce pokapeme olejem a v troubě pod grilem ugrilujeme dozlatova, pak je nakrájíme na proužky a uchováme v teple
2. V hrnci na rozehřátém oleji orestujeme oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli, přisypeme rýži a promícháme s cibulí, dokud nezesklovatí, pak přilijeme víno a mícháme, dokud se víno nevstřebá
3. Sběračkou přiléváme horký vývar, mícháme a přidáváme ho, dokud ho rýže nepřestane vsakovat, což trvá 15-20 minut, potom rizoto sundáme z plotny, přimícháme máslo a parmazán, zakryjeme a necháme stát
4. Do hotového rizota zamícháme pesto, proužky kuřecího masa a ozdobíme čerstvou rukolou.

Doporučení:

Máslo s parmazánem můžeme nahradit 100 ml smetany a kouskem rozdrobené nivy.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy