REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí prso s avokádem a camembertem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuřecí prsní řízek naplněný sýrem a avokádem, uvařený v hrnci na páře na cedníku spolu s nastrouhanou zeleninou a bylinkami. Recept z pořadu TV Prima „Teď vaří šéf!“ šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha.


Ingredience:
Rozpis na 1 porci:
1 kskuřecího prsa bez kůže
1 kssýr camembert
1 ksavokáda
1 kskořenové petržele
1 ksmrkve
1/4 ksceleru
1 ksbobkový list
voda
pepř
sůl
salát ze zelených listů
čerstvé listy oregana, petrželky a bazalky

Postup:

1. V hrnci na pařáčku na knedlíky spaříme trochu nastrouhané, nebo na nudličky nakrájené mrkve, celeru a petrželky, ochutíme solí, pepřem a bobkovým listem, který vložíme do vody pod pařáček
2. Kuřecí prsa osolíme a opepříme, nejsilnější část masa nařízneme dlouhým tenkým nožem, vznikne kapsa, do které vložíme kousek camembertu a avokáda
3. nadité prso položíme na kořenovou zeleninu v páře a necháme pod pokličkou dusit takových 10–
12 minut
4. Po uvaření vyndáme maso z hrnce a dáme stranou, z hrnce odebereme trochu uvařené zeleniny, kterou smícháme s listy čerstvého oregana, petrželky a bazalky, na dno talíře dáme ochucenou zeleninu, na ni položíme kuřecí prso a dozdobíme salátkem ze zelených listů.

Poznámka:

Recept z pořadu TV Prima „Teď vaří šéf!“ Zdeňka Pohlreicha, článek o pořadu a další recepty tohoto projektu najdete zde: Nový pořad na obrazovce Tv Prima Teď vaří šéf!.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy