REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí řízky v parmazánové krustě

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuřecí řízky obalené v hladké mouce, vejci a strouhance smíchané s parmazánem, usmažené dozlatova.


Ingredience:
4 ks kuřecích stehen
2 ksvajec
olej na smažení
hladká mouka podle potřeby
strouhanka podle potřeby
strouhaný parmazán
sůl

Postup:

1. Očištěná kuřecí stehna vykostíme, opláchneme, osušíme, zlehka naklepeme a po obou stranách osolíme
2. Pak každý řízek obalíme v hladké mouce, protáhneme v lehce našlehaných vejcích a nakonec obalíme ve strouhance smíchané s nastrouhaným parmazánem
3. Dáme do vyšší vrstvy rozehřátého oleje a zvolna smažíme po obou stranách dozlatova
4. Usmažené řízky dáme na papírový ubrousek, který vsákne přebytečný tuk
5. Podáváme s různě upravenými bramborami a zeleninovým salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy