Kuřecí řízky obalené v těstíčku, po usmažení křehké a vláčné.
Ingredience:
Recept pro 4 osoby: | |
4 ks | kuřecích prsou |
200 g | tuku na smažení |
20 g | hladké mouky |
sůl | |
Těstíčko: | |
80 g | hladké mouky |
2 ks | bílků |
1 ks | žloutku |
2 lžíce | mléka |
1 lžíce | oleje |
sůl |
Postup:
1. Z hladké mouky, oleje, mléka, žloutku vymícháme v misce těstíčko
2. Nakonec do něho zlehka zamícháme sníh z bílků osolený špetkou soli
3. Kuřecí prsa mírně naklepeme, osolíme a obalíme v hladké mouce a pak v těstíčku
4. Smažíme je zvolna na rozpáleném tuku dozlatova.
Podáváme například s bramborovou kaší a zeleninovými saláty. Pro velké gurmány doporučujeme řízky před obalováním potřít prolisovaným česnekem a do těstíčka vmíchat dle chuti například trochu tymiánu nebo majoránky (opatrně s množstvím použitého koření, obojí je silně aromatické!).
Poznámka:Pokud se řízky hned nepodávají, můžeme je dát v hrnci do vyhřáté trouby, aby zůstaly teplé.