REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí řízky se zeleninou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuřecí prsa obalená v hladké mouce, vejci a ochucené strouhance, smažená dozlatova, podávaná s dušenou zeleninou.


Ingredience:
400 gkuřecích prsou
olej na smažení
Na obalení:
2 hrstinasekaných oreganových a bazalkových lístků
200 gstrouhanky
2 ksvajec
hladká mouka
mletý pepř
sůl
Na zeleninu:
125 mlbílého vína nebo vývaru
25 gmásla
2 ksstroužků česneku
1 kssvazku jarní mrkvičky
3 hrstirůžiček brokolice

Postup:

1. Očištěné maso opláchneme, osušíme, zlehka naklepeme, obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance smíchané s oreganem, bazalkou, mletým pepřem a solí
2. Řízky dáme do rozehřátého oleje a smažíme zvolna po obou stranách dozlatova
3. Mezitím si uděláme zeleninu; na rozpuštěném másle za stálého míchání krátce opečeme oloupané, utřené stroužky česneku, vlijeme víno nebo vývar, vsypeme očištěnou mrkev, přiklopíme a dusíme 5 minut, pak přidáme růžičky brokolice, promícháme a odkryté necháme 5 minut změknout.
4. Zeleninu podáváme s řízky a vařenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy