Opečené kuřecí řízky, servírované omáčkou z černých oliv, bílého vína a dalších ingrediencí.
Ingredience:
600 g | kuřecích prsních řízků |
3 lžíce | olivového oleje |
mletý pepř | |
hladká mouka | |
sůl | |
Na omáčku: | |
100 g | másla |
250 ml | bílého vína |
1/2 lžičky | soli |
1/2 lžičky | mletého pepře |
3 ks | stroužků česneku |
2 ks | snítky šalvěje |
hrst černých oliv |
Postup:
1. Očištěné kuřecí řízky omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a zvolna na rozehřátém oleji opečeme po obou stranách doměkka, pak z pánve vyndáme
2. Do pánve dáme šalvěj, oloupané, na drobno nakrájené stroužky česneku, po chvíli vlijeme bílé víno, přidáme olivy a vaříme 3 minuty
3. Nakonec do pánve vrátíme maso, přidáme změklé máslo, podle chuti osolíme, opepříme a zahříváme do zhoustnutí
4. Podáváme s pečenými bramborami.