REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí řízky s olivovou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené kuřecí řízky, servírované omáčkou z černých oliv, bílého vína a dalších ingrediencí.


Ingredience:
600 gkuřecích prsních řízků
3 lžíceolivového oleje
mletý pepř
hladká mouka
sůl
Na omáčku:
100 gmásla
250 mlbílého vína
1/2 lžičkysoli
1/2 lžičkymletého pepře
3 ksstroužků česneku
2 kssnítky šalvěje
hrst černých oliv

Postup:

1. Očištěné kuřecí řízky omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a zvolna na rozehřátém oleji opečeme po obou stranách doměkka, pak z pánve vyndáme
2. Do pánve dáme šalvěj, oloupané, na drobno nakrájené stroužky česneku, po chvíli vlijeme bílé víno, přidáme olivy a vaříme 3 minuty
3. Nakonec do pánve vrátíme maso, přidáme změklé máslo, podle chuti osolíme, opepříme a zahříváme do zhoustnutí
4. Podáváme s pečenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy