REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí řízky s broskvemi

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Orestované, poušené kuřecí řízky servírované spolu broskvemi dušenými ve víně, servírované posypané nasekanými ořechy.


Ingredience:
4 kskuřecích řízků
2-3 ksbroskví
1 lžičkamásla
3 lžícebílého vína
1 lžíceoleje
nasekaná jádra vlašských ořechů
voda
sůl

Postup:

1. Kuřecí řízky očistíme, opláchneme, osušíme, lehce naklepeme, mírně osolíme a rychle osmahneme na rozehřátém oleji
2. Pak přidáme máslo, zastříkneme trochou vody a podusíme doměkka
3. Oloupané broskve zbavíme pecek a nakrájíme na menší kousky, dáme do misky, podlijeme bílým vínem a krátce podusíme
4. Na talíři ozdobíme plátky masa kousky broskví, podlijeme šťávou z kuřecího masa a šťávou z broskví, posypeme na drobno nasekanými ořechy a podáváme s bramborovými hranolky nebo rýží.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy