REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí řízky s křenovou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené kuřecí řízky servírované s omáčkou z kečupu, hořčice, másla, vody a jemně nastrouhaného čerstvého křenu.


Ingredience:
4 kskuřecích prsíček
80 gkečupu
50 gkřenu
40 gmásla
4 lžíce vody
3 lžíceoleje
1 lžícehořčice
pepř
sůl

Postup:

1. Kuřecí prsíčka si omyjeme, osušíme, rozkrojíme na řízky, lehce naklepeme, osolíme a opepříme
2. Křen si oloupeme a nastrouháme na jemno
3. Na pánvi si rozehřejeme olej a kuřecí řízky opečeme z obou stran
4. Poté řízky vyjmeme, do oleje přidáme kečup, hořčici, máslo, vodu a krátce povaříme
5. Nakonec vmícháme nastrouhaný křen, omáčkou přelijeme kuřecí řízky a podáváme například s opečenými brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy