REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí řízky jako pro krále

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Šťavnaté kuřecí maso s příchutí po sardelových řezech.


Ingredience:
4 kskuřecích prsou
4 kssardelových řezů
4 ksplátků citrónu
25 gmásla
20 ghladké mouky
125 gzakysané smetany
2 lžíceoleje
mletý pepř
sůl
voda na podlití masa

Postup:

1. Sardelové řezy utřeme s máslem, pepřem, solí a vytvoříme sardelovou pastu
2. Kuřecí prsa lehce naklepeme a potřeme je připravenou pastou
3. Necháme v chladu 3 hodiny odležet
4. Prsní řízky obalíme v hladké mouce, na rozpáleném oleji zprudka opečeme po obou stranách, trochu podlijeme vodou a zakryté podusíme do změknutí 5. Maso vyjmeme, přidáme zakysanou smetanu, promícháme a jen krátce prohřejeme
6. Řízky dáme zpět do omáčky.

Doporučení:

– Podáváme např. s bramborami a plátkem citrónu- Kuřecí maso, aby bylo chutnější, můžeme podlévat kuřecím vývarem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy