REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí prsa po staročesku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Orestovaná prsa s těstovinami, podušená se žampióny.


Ingredience:
Recept na jednu porci:
1 ksprsního kuřecího steaku
2 ksžampiónů
1 ksvětšího stroužku česneku
30 ganglické slaniny
150-200 guvařených těstovin (vřeténka...)
grilovací koření
vývar
kmín
olej
sůl (vegeta)

Postup:

1. Kuřecí steak mírně naklepeme, osolíme a posypeme grilovacím kořením
2. Anglickou slaninu pokrájíme na malé kostky
3. Na troše oleje steak zprudka orestujeme z obou stran, pak přihodíme anglickou slaninu
4. Podlijeme vývarem (steak musí být téměř celý potopený) a necháme, ho i se slaninou, na mírném ohni probublávat
5. Vývar dochutíme solí (vegetou), grilovacím kořením, přidáme špetku kmínu, vstříkneme rozlisovaný česnek a vhodíme na plátky pokrájené žampióny
6. Necháme chvíli vařit, pak steak vytáhneme a uchováme ho v teple pod poklicí (talířem)
7. Uvařené těstoviny přidáme k ostatním ingrediencím na pánev a celou směs na mírném ohni několikrát promícháme
8. Na talíř servírujeme těstoviny i s omáčkou a nakonec přidáme teplý steak, dozdobíme a ihned podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy