Opečená kuřecí prsa s limetkovou šťávou, servírovaná se salsou z avokáda, pomerančů, koriandru, jarní cibulky a chilli papričky.
Ingredience:
4 ks | kuřecích prsou |
2 lžičky | olivového oleje |
šťáva a kůra z 1 limetky | |
mletý pepř | |
sůl | |
Na avokádovou salsu: | |
1 lžíce | nasekaného čerstvého koriandru |
3 ks | jarních cibulek |
2 ks | pomerančů |
1 ks | avokáda |
1 ks | červené chilli papričky |
Postup:
1. Očištěná kuřecí prsa bez kůže podélně rozkrojíme napůl, osolíme, opepříme a v pánvi na rozehřátém oleji asi 10 minut opékáme po obou stranách doměkka, na poslední minutu opékání přidáme limetkovou šťávu i na jemno nastrouhanou kůru
2. Na salsu avokádo rozpůlíme, zbavíme pecky, oloupeme, dužinu nakrájíme na menší kousky a dáme do misky, přidáme jednotlivé dílky z oloupaných pomerančů, přidáme na jemno nasekaný koriandr, očištěné na jemno nakrájené cibulky, očištěnou na drobno nasekanou chilli papričku a vše zlehka promícháme
3. Opečená kuřecí prsa podáváme s připravenou salsou a vařenými bramborami.