REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí prsa s avokádovou salsou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečená kuřecí prsa s limetkovou šťávou, servírovaná se salsou z avokáda, pomerančů, koriandru, jarní cibulky a chilli papričky.


Ingredience:
4 kskuřecích prsou
2 lžičkyolivového oleje
šťáva a kůra z 1 limetky
mletý pepř
sůl
Na avokádovou salsu:
1 lžícenasekaného čerstvého koriandru
3 ksjarních cibulek
2 kspomerančů
1 ksavokáda
1 ksčervené chilli papričky

Postup:

1. Očištěná kuřecí prsa bez kůže podélně rozkrojíme napůl, osolíme, opepříme a v pánvi na rozehřátém oleji asi 10 minut opékáme po obou stranách doměkka, na poslední minutu opékání přidáme limetkovou šťávu i na jemno nastrouhanou kůru
2. Na salsu avokádo rozpůlíme, zbavíme pecky, oloupeme, dužinu nakrájíme na menší kousky a dáme do misky, přidáme jednotlivé dílky z oloupaných pomerančů, přidáme na jemno nasekaný koriandr, očištěné na jemno nakrájené cibulky, očištěnou na drobno nasekanou chilli papričku a vše zlehka promícháme
3. Opečená kuřecí prsa podáváme s připravenou salsou a vařenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy