REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí prsa po slovensku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuřecí prsa s jemnou pikantní chutí po použitých surovinách.


Ingredience:
4 kskuřecích prsíček
200 gzakysané smetany
200 gsterilovaného zelí
25 gmásla
20 g hladké mouky
10 gdrceného kmínu
10 gmleté sladké papriky
1 lžíceoleje
1 kscibule
sůl

Postup:

1. Kuřecí prsa zlehka naklepeme, osolíme, potřeme sladkou mletou paprikou, mletým kmínem a obalíme v hladké mouce
2. Drobně nakrájenou cibuli zpěníme dorůžova na oleji a másle, přidáme maso, které po obou stranách zprudka opečeme
3. Přidáme sterilované zelí a dusíme doměkka
4. Maso vyjmeme, přidáme zakysanou smetanu, zlehka zamícháme a jen krátce prohřejeme
5. Maso dáme zpět.

Doporučení:

Podáváme např. s houskovými knedlíky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy