REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí prsa na paprice, krupicové noky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Další variace na kuřecí maso servírované s hustou smetanovou omáčkou s chutí a vůní po paprice a také domácími noky z odpalovaného těsta.


Ingredience:
Rozpis na 2 porce:
300 gkuřecích prsou (bez kosti a kůže)
1 kscibule
2 lžícehladké mouky
1 lžícesádla
1 vrchovatá lžícekvalitní sladké mleté papriky (slovenská, maďarská)
1 kelímeksmetany ke šlehání 31 %
300 mlkuřecího vývaru
mléko nebo vývar na doředění omáčky
pepř
sůl
Na noky:
100 gkrupice
30 gmásla
200 mlmléka
1 lžičkasoli
2 ksvejce
slaná voda na uvaření noků

Postup:

1. Maso nakrájíme na velikost sousta
2. Na sádle zpěníme na kostičky pokrájenou cibuli, přidáme maso, osolíme a opepříme, restujeme 7 minut, pak stáhneme z plamene, přidáme papriku a pořádně promícháme
3. Vrátíme zpět na plamen, podlijeme vývarem a dusíme doměkka cca 30 minut
4. Maso vybereme děrovanou lžící a uchováme v teple, smetanu promícháme s moukou, nalijeme do základu a necháme 20 minut na mírném plameni provářet
5. Podle požadované hustoty doředíme mlékem nebo vodou a podle chuti dosolíme
6. Přecedíme přes jemné sítko a vrátíme do omáčky maso, prohřejeme a můžeme podávat
7. Vhodnou přílohou jsou například krupicové noky z odpalovaného těsta.

Příprava noků:
1. Do hrnce nalijeme mléko a přivedeme ho k varu, vhodíme máslo a sůl, až nám mléko vře a máslo je zcela rozpuštěné, tak tenkým pramínkem přisypáváme krupici, intenzivně mícháme (odpalujeme), dokud se nám těsto nelepí na stěny hrnce ani na vařechu
2. Přidáme muškátový oříšek, zamícháme a necháme vychladnout.
3. Pak do hmoty přidáme vajíčka jedno po druhém, důkladně vymícháme.
4. Lžící nebo pomocí dvou lžic vykrajujeme noky, které házíme do vroucí osolené vody, vaříme 2 až 3 minuty (před každým dalším tvarováním noků namáčíme lžíce ve vroucí vodě).
5. Uvařené noky vytáhneme z vody a necháme důkladně okapat.

Doporučení:

Jako další přílohu můžete zvolit knedlíky, nebo těstoviny.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

22 nejlepších receptů z dýně

Nejlepší recepty z dýně najdete v naší kuchařce ReceptyOnLine.cz zde: Anglicky se dýně řekne „pumpkin“. Severoameričtí Indiáni, kteří tykve velmi dobře znali, je nazývali „askutasquash“, což znamená „jíst rovnou bez vaření“. Z Ameriky tykve skutečně pocházejí a předpokládá se, že byly pěstovány již před pěti až deseti tisíci lety. Ale dost historie o dýních! Otevřete si článek a inspirujte se těmi nejlepšími recepty s dýní, které najdete u nás na webu ReceptyOnLine.cz

číst dále ...

Červená řepa jako nepostradatelná lahůdka nejen do upršených podzimních dnů

Pro všechny milovníky barevných jídel máme skvělou zprávu. Nastává čas připravit si krásné pokrmy, které potěší na pohled v době šedivých dnů, ale zároveň budou také vitamínovou bombou, kterou v těchto dlouhých měsících jako když najdete! Červená řepa je hvězda nejen podzimní kuchyně a dokáže svou chutí pořádně překvapit. Připravte si s námi originální recepty!

číst dále ...

Celer jako výtečná surovina tentokrát v hlavní roli

Možná i vy patříte mezi ty, kteří považují celer za nudnou zeleninu, která je vhodná maximálně do vývaru či do oblíbené svíčkové. Nenechte se však mýlit a dejte mu šanci. Pověřte celer hlavní úlohou ve své kuchyni a zkuste z něj vykouzlit originální dobroty. Uvidíte, že tento zdánlivě nenápadný kousek umí pořádně překvapit!

číst dále ...

Nejznámější totalitní drinky, aneb co se pilo za dob socialismu

Za dob komunistů byl hodně omezený výběr alkoholických nápojů a lidé si museli vystačit s tím, co bylo. Vzniklo několik klasických receptur na míchané nápoje, velké, na žízeň, těm se říkalo long drinky, menší, ty byly určené hlavně na rychlou opičku. Někdy to byly opravdu šílené kombinace. Co se tedy pilo na diskotékách či zábavách za totáče? Říká vám něco pojem Beton nebo Polejvák? A co Bavorák, tedy myšleno nápoj, ne Němec z Bavorska! :) Sepsali jsme seznam těch největších totalitních hitů na alkoholické míchačky. Po kliknutí na jejich název či fotografii se pak objeví podrobné recepty příslušných drinků.

číst dále ...

Vlašské ořechy. Víte, jak s nimi nakládat?

S plody ořešáku královského se pravděpodobně setkal každý z nás. Podobnost zvrásněných jader vlašských ořechů s mozkem je velmi příznačná, neboť vysoký obsah omega-3 mastných kyselin účinně podporuje funkci mozku.

číst dále ...

Dýňová sezóna na obzoru: Připravte si originální recepty na ohni

Léto už se pomalu blíží ke konci, ale počasí ještě stále přeje grilování, a proto je nejvyšší čas si tuto oblíbenou sezónu ještě trošku užít. Zkuste si kulinářské tvoření na ohni zpestřit a vsaďte na dýně. Jejich sezóna začíná koncem srpna a trvá až do prvních mrazíků. Máte tak spoustu času vyzkoušet neotřelé recepty.

číst dále ...

Lilek – ideální surovina pro bezmasé pokrmy

Rádi byste vytvořili plnohodnotnou hostinu bez masa a dochází vám inspirace? Co takhle vyzkoušet zajímavé recepty z lilku neboli baklažánu? Tato fialová plodina, která technicky není zeleninou, ale ovocem, se totiž dá upravovat podobně jako maso. Je však důležité jej správně upravit a dochutit, aby nebyl příliš vodnatý či olejnatý. Pokud se budete řídit našimi recepty, uvidíte, že vykouzlíte gurmánské hody, které si vychutná celá rodina.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy