REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí prsa na meruňkách

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na pánvi opečené plátky marinovaných prsou, chvíli podušené pokladené plátky meruněk, jednotlivé porce servírované přelité šťávou z výpeku.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 kskuřecí prsa
4 ksčerstvé pevnější meruňky
8 kshřebíčků
1 ksstroužek česneku
4 lžícerostlinného oleje
4 lžícetekutého medu
2 lžícesójové omáčky
1/4 lžičkyskořice
sůl

Postup:
  1. Podrcené hřebíčky smícháme se špetkou skořice, prolisovaným stroužkem česneku a olejem, mírně osolíme, promícháme
  2. Kuřecí prsa mírně naklepeme, potřeme kořenící marinádou, necháme v lednici zaklopené nejméně 2 hodiny marinovat, ale klidně i přes noc
  3. Marinovaná prsa zprudka opečeme na pánvi z jedné strany, pak je obrátíme, pokladem plátky meruněk, mírně podlijeme vodou, zaklopíme, dusíme 5-10 minut
  4. Šťávu dochutíme sojovou omáčkou a medem, zamícháme, odklopené necháme ještě chvíli na zdroji tepla probublávat.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy