REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí prsa na slanině, houbách a šalvěji

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Postupně na pánvi orestované plátky slaniny a žampionů, nakonec i plátky kuřecích prsou, ty chvíli podušené, mírně podlité vodou nebo vývarem.


Ingredience:
2 kskuřecí prsa rozkrojená na slabší plátky (možno použít i plátky stehenní)
150 gmalých žampionů
150 gslaniny
100 mlbílého vína
hladká mouka na posypání masa
pár lísků čerstvé šalvěje
kousek másla
pepř (já jsem použila pařížský pepř od Antonína - pepř, paprika, směs bylin, špetka cukru)
voda nebo vývar
sůl

Postup:

1. Plátky masa osolíme, okořeníme pepřem a obalíme v mouce, přebytečnou mouku oklepeme
2. Na suché pánvi nejprve vypražíme dokřupava plátky slaniny, které vyjmeme a odložíme stranou, pokud máme málo vypečeného tuku, přilijeme pár kapek oleje a orestujeme pokrájené žampiony, osolíme, také žampiony dáme stranou
3. Na stejné pánvi opečeme kuřecí plátky z obou stran, podlijeme vínem a přihodíme lístky šalvěje, necháme zcela odpařit, podlijeme trochu vodou nebo kuřecím vývarem a přiklopené dusíme cca 10 minut
4. V této fázi k masu přidáme zpět žampiony, kousek másla na zjemnění a nakonec nalámanou slaninu, už pouze rychle prohřejeme, aby nám slanina příliš nezvlhla a zůstala křupavá a můžeme podávat.

Doporučení:

Podáváme s kuskusem nebo různými bramborovými variacemi.

Poznámka:

Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno. Další recepty najdete také na blogu: V kuchyni vždy otevřeno ….

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy