Postupně na pánvi orestované plátky slaniny a žampionů, nakonec i plátky kuřecích prsou, ty chvíli podušené, mírně podlité vodou nebo vývarem.
Ingredience:
2 ks | kuřecí prsa rozkrojená na slabší plátky (možno použít i plátky stehenní) |
150 g | malých žampionů |
150 g | slaniny |
100 ml | bílého vína |
hladká mouka na posypání masa | |
pár lísků čerstvé šalvěje | |
kousek másla | |
pepř (já jsem použila pařížský pepř od Antonína - pepř, paprika, směs bylin, špetka cukru) | |
voda nebo vývar | |
sůl |
Postup:
1. Plátky masa osolíme, okořeníme pepřem a obalíme v mouce, přebytečnou mouku oklepeme
2. Na suché pánvi nejprve vypražíme dokřupava plátky slaniny, které vyjmeme a odložíme stranou, pokud máme málo vypečeného tuku, přilijeme pár kapek oleje a orestujeme pokrájené žampiony, osolíme, také žampiony dáme stranou
3. Na stejné pánvi opečeme kuřecí plátky z obou stran, podlijeme vínem a přihodíme lístky šalvěje, necháme zcela odpařit, podlijeme trochu vodou nebo kuřecím vývarem a přiklopené dusíme cca 10 minut
4. V této fázi k masu přidáme zpět žampiony, kousek másla na zjemnění a nakonec nalámanou slaninu, už pouze rychle prohřejeme, aby nám slanina příliš nezvlhla a zůstala křupavá a můžeme podávat.
Podáváme s kuskusem nebo různými bramborovými variacemi.
Poznámka:Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno. Další recepty najdete také na blogu: V kuchyni vždy otevřeno ….