REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí plátky s denivkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rychlá minutka, plátky kuřecích prsou zprudka opečené na přepuštěném másle, servírované ozdobené orestovanými květy denivky, přelité šťávou z výpeku.


Ingredience:
500 gkuřecích řízků
20-30 ksuzavřených květů denivky
4 lžícebílého vína
barevný drcený pepř
přepuštěné máslo
sůl

Postup:
  1. Kuřecí plátky naklepeme, osolíme, opečeme na másle z obou stran pěkně doměkka, pak je odložíme na teplé místo
  2. Ke šťávě po opečení přidáme bílé víno, vložíme denivku, 2 minuty restujeme, pak sundáme ze zdroje tepla
  3. Kuřecí plátky posypeme barevným pepřem, přelijeme šťávou, poklademe denivkou a podáváme.
Doporučení:

Takto upravené plátky kuřecího servírujeme například s rýží a salátem z mungo výhonků.

Poznámka:

Recept k článku: Denivky v kuchyni

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy