Na prudko opečené kuřecí řízky, servírované s grilovaným hermelínem, brusinkami a šlehačkou.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
4 ks | kuřecí řízky z prsou |
4 ks | hermelíny |
1 ks | šlehačky |
1 sklenička | brusinek |
2 lžičky | vývaru v prášku nebo můžeme použit 1/2 kostky bujónu |
2 dcl | vody |
mletý černý pepř | |
grilovací koření | |
hladká mouka nebo Solamyl na zahuštění | |
sůl |
Postup:
1. Řízky rozklepeme a osolíme, okořeníme pepřem
2. Maso zprudka orestujeme na horkém oleji (2 minuty z jedné strany a 2 minuty z druhé strany), podlijeme vodou, dochutíme vývarem v prášku a necháme chvíli podusit
3. Plátky kuřecích řízků vytáhneme a uchováme v teple
4. Omáčku případně ještě dochutíme kořením, přisolíme a zahustíme ji buď 2-3 lžícemi hladké mouky rozmíchané v malém množství studené vody, nebo solamylem
5. Řízky vložíme zpět do omáčky a chvíli je prohřejeme
6. Hermelíny z obou stran posypeme grilovacím kořením, vložíme je na pánvičku s trochou oleje a grilujeme dozlatova, jednou sýry otočíme (nebo je opravdu můžeme ugrilovat v troubě či mikrovlnné troubě pod grilem)
7. Plátky kuřecího masa přelijeme omáčkou, navrch poklademe celý grilovaný hermelín a na něj vytvoříme kopeček brusinek a šlehačky, ihned podáváme.
Jako přílohu servírujeme opečené nebo fritované brambory.
Kuřecí plátky s denivkou
Kuřecí plátky zapečené se sýry, servírované se sýrovou omáčkou