REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí placičky s tvarůžkovou příchutí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na kostičky nakrájené kuřecí maso promíchané s nastrouhanými tvarůžky, mlékem, cibulkou a Solamylem, směs usmažená na oleji na pánvi ve formě placiček.


Ingredience:
Rozpis na 12 kusů placiček o průměru 8 cm:
300 gkuřecího masa nakrájeného na malé kostičky
200 gtvarůžků nastrouhaných na jemném slzičkovém struhadle
4 vrchovaté lžíceSolamylu (škrobové moučky)
4 lžícemléka nebo smetany
2 kslahůdkové cibulky (zelená i bílá část) nakrájené nadrobno
tuk na smažení
sůl

Postup:

1. Všechny uvedené suroviny nejlépe rukou důkladně promícháme a necháme 10 minut odstát
2. Do pánve s vyšší vrstvou rozehřátého tuku klademe lžící menší hromádky, které zploštíme na placičky a pozvolna smažíme, z každé strany, 7 minut do zlatavé barvy, během smažení neustále opatrně pohybujeme pánví, aby se placičky nepřichytávaly
3. Po usmažení je klademe na papírovou utěrku odsát přebytečný tuk
4. Podáváme se šťouchanými bramborami, nebo pouze s pečivem a čerstvou zeleninou.

Doporučení:

Tvarůžky se lépe strouhají, když je dáme alespoň na půl hodinky předem do mrazáku. Také je dobré, když potřeme struhadlo trochou oleje. Maso se v placičkách dříve a lépe propeče, když ho před krájením naklepeme.Místo masa z drůbeže můžeme použít i dobře naklepané vepřové plátky (kýta, plecko i libová krkovice) – všechno mám odzkoušeno!

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Drahomíra Kořínková

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy